På denne hjemmeside sælges varer,
der indeholder alkohol og dermed er omfattet af regler om mindstealder for køb.

Bekræft venligst din alder for at fortsætte.

Besøg Taastrup Ny Vinhandel på FacebookTilbage til forsiden
Jul 2018 Øl- & vin smagekasser Vine Åbningstider & Parkering Vingaver sendes Øl & cider Erhverv Arrangementer Købmandskurve Gavekort Spiritus Portvine Chokolade & delikatesser Te Kaffe & Routin 1883 Syrup Vintilbehør Lakrids, marshmallows & vingummi Cigarer Frederiksdal Kirsebærvin Høje Taastrup Vinen
 
Rosé d´Anjou "La Roulerie" 2017

Rosé d'Anjou fra Château de la Roulerie er lavet på 70% Grolleau og 30% Gamay. Druerne høstet manuelt når der er optimal modenhed. Efter en total afstilkning gennemgår druerne en 12-18 timers macerering med skindet, hvorved vinen får sit flotte roséfarve. Gæringen foregår på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, og vinen bliver derefter modnet på sit 'Lie' (bundfald) et par måneder i tank inden aftapning.I farven har vinen en flot laksefarve med rødligt skær. I duften møder man et overflod af nuancer, som f.eks. jordbær, hindbær og skovbær. I smagen finder man også mørke toner af brombær og blåbær.Rosé d'Anjou fra Château de la Roulerie egner sig fint til salater (gerne med f.eks. kold andebryst), krabber, rejer, marineret fisk, fjerkræ, lyst kød (f.eks. kalve- eller svinekød frikassé) samt grønsags retter.

Château de la Roulerie er beliggende i byen St. Aubin-de-Luigné i Anjou ved Loire floden. Slottet blev bygget i 1450, og det er blot et af de mange ”eventyrslotte”, der er beliggende langs Loire floden. Fra den bakketop, hvor slottet ligger, har man en flot udsigt over Layon floden. Det var den aktuelle ejer Philippe Germains far Bernard, slotsejer i Bordeaux, som i 1996 købte 3 slotsjuveler fra Frankrigs dengang mest berømte konditor, Gaston Lenotre: Château de Fesle, Château de la Guimonière og Château de la Roulerie. Sønnen Philippe overtog La Roulerie i 2004, og efter 4 års totalrenovering af bygningerne og en modernisering af kældrene kunne han i 2008 flytte produktionen af vin tilbage på slottet – og i øvrigt selv bo der med familien.

Også vinmarkerne har fået en kærlig behandling, og Philippe gik ret hurtigt over til økologisk dyrkning. Château de la Roulerie omfatter i dag 42 ha., hvoraf 30 ha. er beplantet med Chenin Blanc og 12 ha. med Cabernet Franc, på en hovedsageligt skifferholdig undergrund, med lag af ler og kalk øverst. Selv om Philippe Germain har dyrket sine vinmarker økologisk i mange år, var det først med årgang 2015, slottet blev officielt godkendt økologisk (ECOCERT). Siden 2011 er Phillipe desuden gået over til biodynamisk dyrkning. Château de la Roulerie regnes i dag som en af de bedste producenter i Côteaux du Layon.

Vintraditionen i Loire går helt tilbage til 1100-tallet, hvor vinene nærmest havde monopol ved det franske og engelske hof. Langs Loirefloden i Midt- og Vestfrankrig byder markerne på en stor variation af spændende vinoplevelser. Anjou-distriktet breder sig syd for byerne Angers og Saumur, i den midteste del af Loire. Herfra kommer berømte hvidvine som Savennières, Côteaux du Layon og Saumur samt rødvine som Saumur, men også mere beskedne vine som f.eks. røde Cabernet d'Anjou, tørre til halvtørre Rosé d'Anjou og hvide Anjou vine.

Hvide Anjou AOP laves på Chenin Blanc (min. 80%), Chardonnay og Sauvignon Blanc og er ofte sødlige med nuancer af akacie-, lindeblomster og abrikos. Rosé d'Anjou AOP har de senere år fået en renæssance, især blandt unge forbrugere. De er ofte mere lyserøde end rosé og laves på Cabernet Franc suppleret med den lokale drue Grolleau samt Cabernet Sauvignon og Pineau d'Aunis m.fl. De bedste er dem i den tørre stil. De bedste Anjou Rouge er ligeledes de tørre. De laves på Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon samt Pineau d'Aunis og Grolleau. Begge typer vine byder på toner af ribs, hindbær, hyben og frugtbolsjer.

Pris: DKK 119.00 pr.fl. 75 cl.

NB! pris v/1 fl. 75 cl. kun
DKK 99.00 pr. fl. 75 cl.
Bestil:fl. 75 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Frankrig
 
Taastrup Hovedgade 74 - 2630 Taastrup - Telefon 43 99 87 00 - Fax 43 99 31 13 - Email: info@tnv-vin.dk
CVR-nr. 26383463 - Persondata politik