På denne hjemmeside sælges varer,
der indeholder alkohol og dermed er omfattet af regler om mindstealder for køb.

Bekræft venligst din alder for at fortsætte.

Besøg Taastrup Ny Vinhandel på FacebookTilbage til forsiden
Øl- & vin smagekasser Vine Åbningstider & Parkering Vingaver sendes Øl & cider Erhverv Arrangementer Købmandskurve Gavekort Spiritus Portvine Chokolade & delikatesser Te Kaffe & Routin 1883 Syrup Vintilbehør Lakrids, marshmallows & vingummi Cigarer Frederiksdal Kirsebærvin Høje Taastrup Vinen
 
Lustau San Emilio PX - Pedro Ximénez

Fremstillet 100% af Pedro Ximénez-druer. Næsten sort farve. Indbydende duft af søde rosiner og svesker. Smagen er fed, cremet, superkoncentreret og meget sød.
Der findes mange andre gode sherryhuse, og der er både større og mere sælgende sherryhuse. Men - som konkurrenterne også siger - det er Lustaus kvalitet, alle søger at lave!
Firmaet, der er grundlagt i 1896, blev i 1990 opkøbt af vinfirmaet Luis Caballero SA, der både medbragte en stor pose penge og optimalt beliggende marker for produktion af topsherry.
Husets største investering er uden tvivl købet af Bodega Los Arcos i 2002. Los Arcos består reelt af seks små separate bodegaer, så man kan lagre de enkelte produkttyper, ikke alene hver for sig, men også i rimelige mængder. Det er vigtigt at opbevare de enkelte produkter separat, da det bl.a. er bakterier i luften, der giver hver enkelt sherry sin individuelle stil.
Lustau har de senere år vundet mange priser for sin kvalitet, ikke mindst titlen som "Best Spanish Bodega". Mange af priserne er gået til Lustaus egne vine, men en del er også gået til huset berømte almacenista-sherry'er. Små, individuelle vinavlere sælger deres, ofte meget nuancerige, vin til Lustau. Hvor alle andre sherry-huse blander almacenistaernes vin i husets egne, er Lustau det eneste hus, som lader almacenista-vinene aftappe hver for sig. Uanset hvilken Lustau-sherry, man vælger som første bekendtskab, er man ikke i et øjeblik i tvivl om, hvorfor Lustau er områdets ledestjerne og "trendsætter" i resten af verden!
Hvad er Sherry (kilde wikipedia.org): Vinens gæring standses ved tilsætning af alkohol. Derved bevares druesaftens sødme og alkoholprocent øges til små 20%. Sherryvinene får en efterbehandling med langvarig opbevaring på egefad. Der findes årgangssherry, men den meste sherry lagres efter solerasystemet, der består af fra tre til ni fade (600 l af amerikansk eg). Når sherryen tappes, erstattes den med sherry fra det næstældste fad, der erstattes fra det tredieældste fad osv. Det yngste fad fyldes op med ny vin. Det helt specielle ved sherry er, at lagringen foregår på fade, der kun er fyldt 4/5. Den sidste 1/5 er luft. Mellem luft og vin danner der sig et lag flor, der minder om skimmelsvampen på brie. Flor'en mindsker sukkerindholdet, giver vinen karakter og beskytter mod luften.
Fino og Mazanilla lagrer under flor helt til tapningen. Manzanilla er fino sherry fra kystbyen Sanlucar de Barrameda. Den får smag af den salte havluft, der blæser over bodegaerne der. Amontillado lagrer først som fino, men så dræbes floren med alkoholtilsætning, og vinen lagrer videre under påvirkning af luftens oxidation.
Palo Cortado er en sjælden variant, hvor floren i et finofad går til af sig selv. Når det opdages tilsættes alkohol for at konservere vinen, og den lagrer videre. Altså en slags amontillado "ved et tilfælde".
Oloroso er sherry, der lagrer uden flor. I begyndelsen tilsættes alkohol så florlaget ikke dannes, og derved får den en mere fyldig og oxideret smag.
Alle disse er tørre varianter.
Søde sherryer laves ved at tilsætte vin lavet på Pedro Ximenez- eller moscateldruer. Der findes flere typer, hvoraf cream sherry er mest udbredt. I 2012 forbød den andalusiske regering produktion af sød sherry under navnet oloroso. Den skal nu hedde Cream sherry. God cream sherry kan blandes af tør og sød sherry.
Endelig laves en meget sød sherry udelukkende på Pedro Ximenez druer, der er tørret og presset. Den hedder Pedro Ximenez (PX).

Pris: DKK 240.00 pr.fl. 75 cl.
Bestil:fl. 75 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Jerez

Emilio Lustau Emilio Lustau

Der findes mange andre gode sherryhuse, og der er både større og mere sælgende sherryhuse. Men ingen andre har et så højt kvalitetsniveau af både tørre og søde sherryer, som Lustau.
Det er også det svar, man får, hvis man spørger konkurrenterne. Alle er enige om, at det er Lustaus kvalitet, man søger at lave – Lustau er simpelthen ledestjernen.
Firmaet blev grundlagt i 1896 af Don José Ruiz-Berdejo y Veyan, en af områdets små almacenistaer (lille producent, der selv laver og lagrer vinen, men får større firmaer til at stå for salget).
I 1940 overtog svigersønnen, Don Emilio Lustau Ortega, firmaet, som i 1950 fik sit nuværende navn samtidig med, at man også startede med at eksportere sherryen. I de efterfølgende årtier voksede Lustau konstant, og der produktudvikledes seriøst, så huset blev førende, både med hensyn til sortiment og kvalitet. Blandt en af Lustaus mange specialiteter blev Emilin, en kvalitetssherry på druen Moscatel, udviklet. Hvor de øvrige sherryhuse hidtil kun havde kunnet præstere overtunge søde kvalmende sherryer på denne drue, lykkedes det Lustau at udvikle en fantastisk lækker sød, men stadig frisk, fed, mørkebrun rosin- og abrikossmagende sherry som et virkeligt lækkert alternativ til andre dessertvine.
Vi må hellere indskyde, at Lustau også laver en almindelig dessertvin på Moscatel-druen, Moscatel de Chipiona, som absolut er et bekendtskab værd: Fed og koncentreret med sødmefulde smagsnuancer af rosiner og tørrede abrikoser. Perfekt til nøddekager og tærter.
Vinfirmaet Luis Caballero SA købte Lustau i 1990 og medbragte samtidig gode marker med optimal placering for produktion af topsherry.
Kapitalindsprøjtningen gjorde det muligt for Lustau at ekspandere og foretage de nødvendige investeringer for fortsat at bevare sin førerposition som kvalitetsproducent.
Husets største investering er uden tvivl købet af Bodega Los Arcos i 2002, en gammel, tidligere meget imponerende bodega i udkanten af Jerez. Bodegaen var ved købet temmelig misligholdt, men med en ihærdig indsats og investering fra Lustaus side er den igen den mest imponerende bodega i Jerez.
Formålet med investeringen var at skabe de mest moderne og funktionelle kældre til lagring af sherry – uden at tabe den gamle ånd. Bodega Los Arcos består reelt af seks små separate bodegaer, så man kan lagre de enkelte produkttyper, ikke alene hver for sig, men også i rimelige mængder.
At opbevare de enkelte produkter separat er nemlig ikke uvæsentligt, da det bl.a. er bakterier i luften, der giver hver enkelt sherry sin individuelle stil. Man har nu også god plads til tønderne. For at disse og dermed sherryen kan ånde med omgivelserne, er det nemlig vigtigt med en vis afstand mellem de enkelte tønder. Kældrene er naturligt tempererede, så vinen opbevares ved den optimale temperatur.
Los Arcos er et imponerende stykke arkitektur, som man absolut bør se, dels på grund af det rent æstetiske indtryk, dels for at få en spændende og imponerende vinoplevelse.
Lustau har de senere år vundet mange priser for sin kvalitet, ikke mindst titlen som »Best Spanish Bodega«. Mange af priserne er gået til husets egne vine, men en del er faktisk også gået til de såkaldte almacenista-sherry’er, som Lustau er meget kendt for. Små, individuelle vinavlere sælger deres, ofte meget nuancerige, vin til Lustau.
Hvor alle andre sherry-huse blander almacenistaernes vin i husets egen, er Lustau det eneste hus, som lader al-macenistavinene aftappe hver for sig.
For områdets almacenistaer er det den størst mulige ære at få lov at levere til Lustau, og Lustau vælger da også kun de absolut bedste producenter.
Dette giver en serie af helt fantastiske sherryer, der ofte har en helt speciel ren karakter, der ikke opleves andre steder. Som eksempel kan nævnes Lustau Almacenista Manzanilla – en frisk tør sherry med elegante og luftige nuancer af æbler og let røgede nødder. Ingen tvivl om at det er en tør vin, men absolut ikke for tør eller snerpende. Perfekt til grønne oliven eller til krydrede tapas.
I forbindelse med årtusindeskiftet blev der af hver sherrytype lavet en speciel »Single-Cask«-sherry af et specielt fad i ekstraordinær kvalitet. Der blev lavet 600 flasker af hver type, og specielt Moscatel og PX sherryerne er helt exceptionelle. I forhold til husets »almindelige« kvaliteter er de fantastisk koncentrerede, ja næsten olieagtige, og alligevel meget elegante og finesserige – virkelig sherry på toppen af verden.
Som noget nyt har vi hjemtaget East India Solera, en Oloroso iblandet en anelse PX. Sherrytypen var meget populær for ca. 100 år siden og har nu atter fået en renæssance over hele verden. Før aftapning sejles fadene tur/retur De Vestindiske Øer, hvilket giver sherryen en utrolig blød karakter med masser af kompleksitet og finesse.
Olorosoens meget mørke nøddeagtige karakter bevares, men tilføres et lidt rosinagtigt element. Igen har Lustau skabt/genskabt et banebrydende produkt, hvor man virkelig kan tale om Value for Money – endnu et bevis for at Lustau er områdets ledestjerne.
 
Taastrup Hovedgade 74 - 2630 Taastrup - Telefon 43 99 87 00 - Fax 43 99 31 13 - Email: info@tnv-vin.dk
CVR-nr. 26383463 - Persondata politik