På denne hjemmeside sælges varer,
der indeholder alkohol og dermed er omfattet af regler om mindstealder for køb.

Bekræft venligst din alder for at fortsætte.

Besøg Taastrup Ny Vinhandel på FacebookTilbage til forsiden
Øl- & vin smagekasser Vine Åbningstider & Parkering Vingaver sendes Øl & cider Erhverv Arrangementer Købmandskurve Gavekort Spiritus Portvine Chokolade & delikatesser Te Kaffe & Routin 1883 Syrup Vintilbehør Lakrids, marshmallows & vingummi Cigarer Frederiksdal Kirsebærvin Høje Taastrup Vinen
 
Cielo Appassionatamente 2015

Kommer i flot 6 stk's trækasse.
Det er 4. generation af familien Cielo (grundlagt 1908), som står bag vinserierne Freschello, Bio Bio (økologisk) og Cielo dal 1908. Hovedparten af markerne er dyrket konventionelt, dog lægges der større og større vægt på økologisk dyrkning og produktion.
Området ligger syd for Alto Adige-Trentino i Norditalien og strækker sig fra Gardasøen mod vest til byen Venedig mod øst. Det giver store forskelle i dyrkningsforhold, både klima- og jordbundsmæssigt og betyder derfor store stilvariationer. Også mere "beskedne" DOC eller IGT Veneto-vine kan være spændende - alt efter producenten! Der eksperimenteres både med områdets oprindelige druer og med mere "moderne" krydsninger, og man kan derfor blive overrasket med ganske spændende vine.
Venetos tradition for at anvende forskellige lokale druer i vinene blev allerede beskrevet i det 1. årh. f. Kr. af romerne, som i øvrigt menes at have indført appassimento teknikken i området med en delvis tørring af druerne inden gæring. Det er da også ofte netop Ripasso, Amarone eller Recioto vine, man tænker på, når man taler om vinene i Veneto.
Appassionatamente er lavet på en sammensætning af Merlot (ca. 50%), Corvina og Sangiovese, som kan variere efter årgang. Druerne hentes fra flere parceller i Veneto, hvor vinstokkene er i gennemsnit ca. 18 år gamle og vokser hovedsageligt på kalk-, sand- og stenholdig jordbund. Udvalgte klaser af Merlot og Corvina bliver selekteret på vinstokkene og håndplukkes i små kasser, som hurtigt transporteres til kælderen. Her bliver de lagt til tørre på træreoler, hvor de i løbet af en måned taber ca. 30% af deres vand og får en høj sukkerkoncentration. Sangiovese og de resterende klaser af de andre druesorter bliver vinificeret normalt. Gæringen foregår på ståltanke, og den malolaktiske gæring efterfulgt af en modning i 4 måneder foregår derefter for 70% i samme type tanke og 30% i brugte træfade. Sammenstikningen foretages nogle uger før aftapningen. Resultatet bliver en meget sammensat, harmonisk og sødmefuld vin, som både har druernes frugtkarakter og en 'fed', velouragtig stil, som er klassisk for Appasimento-vine.Vinen har en dyb, blank, rubinrød farve, og i den åbne og umiddelbare duft finder man lækre, frugtrige nuancer af mørke bær med 'syltede' toner. Smagen er intens, med god velour og meget indtagende nuancer af mørke kirsebær, blommer, eksotisk træ og let krydrede toner til sidst. Man fornemmer god frugtsødme i eftersmagen, men også struktur og god tannin, som gør vin meget afbalanceret. Den har et godt modningspotentiale men giver allerede meget fra sig i sin ungdom. Server den til pastaretter eller risotto, samt kødretter med svinekød, lam, okse eller vildt og til modne hvid- eller rødskimmeloste.

Pris: DKK 135.00 pr.fl. 75 cl.

NB! pris v/6 fl. 75 cl. kun
DKK 100.00 pr. fl. 75 cl.
Bestil:fl. 75 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Veneto
 
Taastrup Hovedgade 74 - 2630 Taastrup - Telefon 43 99 87 00 - Fax 43 99 31 13 - Email: info@tnv-vin.dk
CVR-nr. 26383463 - Persondata politik