På denne hjemmeside sælges varer,
der indeholder alkohol og dermed er omfattet af regler om mindstealder for køb.

Bekræft venligst din alder for at fortsætte.

Besøg Taastrup Ny Vinhandel på FacebookTilbage til forsiden
Jul 2018 Øl- & vin smagekasser Vine Åbningstider & Parkering Vingaver sendes Øl & cider Erhverv Arrangementer Købmandskurve Gavekort Spiritus Portvine Chokolade & delikatesser Te Kaffe & Routin 1883 Syrup Vintilbehør Lakrids, marshmallows & vingummi Cigarer Frederiksdal Kirsebærvin Høje Taastrup Vinen
 
Tenute Orestiadi Molino a Vento Nero d´Avola 2016

Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne, araberne ligesom også normannerne, tyskerne og spanierne har sat deres spor. Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet, lige som øens specialitet Marsala, var værdsat i slutningen af ​​det 18. århundrede af den britiske admiral Nelson.
I dag er Sicilien stadig et af Italiens ​​centre for ”bulkvin”, og en væsentlig bidragsyder til Europas vin sø. Mindre end 20% af øens produktion tappes i området. Hvor ingen vil hævde, at Sicilien har lagt alle sine problemer bag sig, så har øen i dag rejst sig til at være en af ​​de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer. Investering i ny og bedre teknologi har ligeledes været med til sikre øen, hvad der nærmest kan betegnes som et vinmæssigt kvantespring.
Tenute Orestiadi i Gibellina på øens vestlige side udspringer af et vinkooperativ og Orestiadi Foundation, som er en kulturel institution, hvis formål er at fremme kendskabet til de sicilianske indfødte druer gennem foreningen af ​​kunst og vin. Orestiadi har domicil i et nybygget vineri på skråningerne, der dominerer området omkring Gibellina. Kældrene er konstrueret i harmoni med de gamle sicilianske traditioner, men rummer det bedste og mest moderne udstyr til fremstilling og lagring af vinene.
Nero d’Avola betyder den sorte drue fra Avola, og denne drue er Siciliens mest udbredte og bedste lokale rødvinsdrue. Tenuta Orestiadi dyrker Nero d’Avola druerne til Molino a Vento i bakkerne omkring byen Gibellina. Her giver de magre jorde med kalkholdigt ler med jernforekomster druen optimale betingelser. Druerne høstes ved fuld fysiologisk modenhed. Ved ankomsten til kældrene afstilkes de og gæres i 12 – 15 dage under fuld temperaturkontrol og med daglig ompumpning af den gærende most. En del af kernerne fjernes fra masken (delestage) for at undgå bitre tanninstoffer. Efterfølgende lagres den unge vin, heraf en lille andel på fad. Med vinen i glasset kan du glæde dig over den dybe farve og en herlig duft med mindelser om moreller og jordbær. Smagen er medium kraftig med fine bær aromaer og en appetitlig mineralitet, der leder over i en blød og frugtagtig finish.

Pris: DKK 79.00 pr.fl. 75 cl.

NB! pris v/6 fl. 75 cl. kun
DKK 69.00 pr. fl. 75 cl.
Bestil:fl. 75 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Sicilien
 
Taastrup Hovedgade 74 - 2630 Taastrup - Telefon 43 99 87 00 - Fax 43 99 31 13 - Email: info@tnv-vin.dk
CVR-nr. 26383463 - Persondata politik