På denne hjemmeside sælges varer,
der indeholder alkohol og dermed er omfattet af regler om mindstealder for køb.

Bekræft venligst din alder for at fortsætte.

Besøg Taastrup Ny Vinhandel på FacebookTilbage til forsiden
Øl- & vin smagekasser Vine Åbningstider & Parkering Vingaver sendes Øl & cider Erhverv Arrangementer Købmandskurve Gavekort Spiritus Portvine Chokolade & delikatesser Te Kaffe & Routin 1883 Syrup Vintilbehør Lakrids, marshmallows & vingummi Cigarer Frederiksdal Kirsebærvin Høje Taastrup Vinen
 
Domaine Masson-Blondelet "Villa Paulus" Pouilly Fumé 2016

Pouilly Fumé ligger umiddelbart overfor Sancerre, og området har været opdyrket siden romertiden. Der dyrkes udelukkende hvidvin i distriktet, og det er primært Sauvignon Blanc, der anvendes. Området dækker samlet et areal på 650 ha, og undergrunden er en blanding af kalk og små flintesten. Netop terroiren, og specielt undergrunden, bidrager til nuancerne i vinen, og flintesten er meget tydelig i vinen, hvor den spiller sammen med friske stikkelsbær, pærer og æbler.
Besøger man nogle af de klassiske producenter, vidner gamle flasker på hylden om vinenes evne til at ældes. Lokker man også producenten til at åbne en af disse flasker, vil man ligeledes finde ud af, at det så absolut er en smagssag, om vinen bliver bedre af det.
Domaine Masson-Blondelet er et af Loires mange små familiedomainer. Domainet blev grundlagt i 1970 af familien Masson-Blondelet, der gennem 5 generationer havde beskæftiget sig med vindyrkning. Ejendommen er i dag på 16 ha og opdelt i hele 40 forskellige parceller, hvilket kan give familien visse besværligheder i den daglige plejning af markerne. Men samtidig er det også en kæmpe fordel, når distriktet bliver ramt af uvejr, da det kun sjældent rammer alle parceller på én gang.
Villa Paulus kommer fra en lille parcel på 3,5 ha, hvor vinstokkene har en gennemsnitalder på 35 år. Jordbunden er klassisk for Pouilly-Fumé med masser af ler og fossiler af østersskaller, hvilket tilbringer vinen en let tone af mineraler.
Gæring og lagring foregår udelukkende på ståltanke for at bevare den stilrene frugtsmag. En duft af grape, pære, æble og fersken nærmest vælter op af glasset. Smagen er frisk med flot nerve og struktureret syre.

Pris: DKK 210.00 pr.fl. 75 cl.

NB! pris v/6 fl. 75 cl. kun
DKK 189.00 pr. fl. 75 cl.
Bestil:fl. 75 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Loire
Loire

Producenten:
Domaine J.M. Masson-Blondelet


Vingården blev grundlagt i 1970 af familien Masson-Blondelet, der på det tidspunkt havde beskæftiget sig med vindyrkning gennem fem generationer. Den 16 ha store ejendom er opdelt i ikke mindre end 40 forskellige parceller.
Dette giver selvfølgelig familien visse besværligheder i den daglige pasning af markerne, men kan også være en kæmpe fordel, når distriktet rammes af uvejr, da det kun sjældent rammer alle parcellerne på én gang. Familiens stolthed er vinmarken Les Bascoins, hvorfra bl.a. prestigevinen, Tradition Cullus, stammer.
Sidstnævnte, der høstes på specielt gamle vinstokke, har vundet stor anerkendelse for sin kompakte smag og sit utroligt store lagring potentiale.
Den almindelige Pouilly-Fumé har en lys, næsten krystalklar farve og en indbydende aromatisk, kompleks duft i smuk harmoni med den tørre, fyldige og forfriskende smag.
Prestigeudgaven har en gylden farve og en forførende duft af solbærblade, æbler og pærer, der følges godt op af en intens og nuancerig smag.
 
Taastrup Hovedgade 74 - 2630 Taastrup - Telefon 43 99 87 00 - Fax 43 99 31 13 - Email: info@tnv-vin.dk
CVR-nr. 26383463 - Persondata politik