På denne hjemmeside sælges varer,
der indeholder alkohol og dermed er omfattet af regler om mindstealder for køb.

Bekræft venligst din alder for at fortsætte.

Besøg Taastrup Ny Vinhandel på FacebookTilbage til forsiden
Øl- & vin smagekasser Vine Åbningstider & Parkering Vingaver sendes Øl & cider Erhverv Arrangementer Købmandskurve Gavekort Spiritus Portvine Chokolade & delikatesser Te Kaffe & Routin 1883 Syrup Vintilbehør Lakrids, marshmallows & vingummi Cigarer Frederiksdal Kirsebærvin Høje Taastrup Vinen
 
Metaxa 5 stars/stjerner

Den nøjagtige opskrift på Metaxa, som stammer tilbage fra 1888, er en velbevaret hemmelighed den dag idag. Den består af en blanding af brandy, krydderier og vin.
Processen bag er forholdsvis lang: i første omgang dobbeltdistilleres en række forskellige vine, og distillatet opbevares i kældre på små nye, franske fade. Disse har mindre porrer end de amerikanske, hvilket forhaler udvekslingen mellem fadaromaen og vinen og giver dermed et mere forfinet og raffineret produkt. Nogle af distillaterne flyttes til større fade på 3 kubikmeter for at modne yderligere. Disse anvendes som krop i det endelige blend. Modningsperioden kan være alt mellem 3 år (3 Stjerner) og 30 år (Grand Reserve).
Anden del af processen foregår parallelt hermed: vin på moscato druer modner næsten 2 år i brugte Metaxa fade. Vinen opnår derved en mørk karamel farve med en rig aroma af tørrede frugter, lavendel, hvide roser og forskelligere krydderier som er karakteristisk for moscato druen. Smagen er rig og sød.
Tredje del af processen er den bedst bevarede hemmelighed, og kun få personer i firmaet kender den præcise fremgangsmåde og den nøjagtige opskrift. Først blandes et mix af forskellige krydderier og distilleret vand. Rosenblade, krydderier og urter blandes efterfølgende i. Det endelige mix har en meget kompleks og aromatisk karakter med duft af rose, peber, laurbærblade, kanel og muskatnød. Blandingen får herefter lov at udvikle sig i mindst 6 måneder. Afslutningsvis køles den ned til minus 6 grader i 48 timer og filtreres.
Til sidst blandes de 3 delkomponenter således, at det endelige produkt altid vil have samme kvalitet, smag, farve og aromaer. Det betyder selvfølgelig en justering af farven, balancering af alkoholen og - hvis nødvendigt - en tilføjelse af lidt ung moscato vin for at afrunde smagen.
Metaxa kommer som 6 forskellige typer: 3 stjerner, 5 stjerner, 7 stjerner, 12 stjerner, Grand Reserve og Private Reserve.Antallet af stjerner angiver det antal år, blendet har modnet på fade. Den store forskel på fx 3 og 5 stjerner er, at sidstnævnte er betydeligt tørrere i smagen, hvilket også fremhæver alkoholen.

Pris: DKK 185.00 pr.fl. 70 cl.
Bestil:fl. 70 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.

Vis alle varer:
Grækenland
 
Taastrup Hovedgade 74 - 2630 Taastrup - Telefon 43 99 87 00 - Fax 43 99 31 13 - Email: info@tnv-vin.dk
CVR-nr. 26383463 - Persondata politik