På denne hjemmeside sælges varer,
der indeholder alkohol og dermed er omfattet af regler om mindstealder for køb.

Bekræft venligst din alder for at fortsætte.

Besøg Taastrup Ny Vinhandel på FacebookTilbage til forsiden
Øl- & vin smagekasser Vine Åbningstider & Parkering Vingaver sendes Øl & cider Erhverv Arrangementer Købmandskurve Gavekort Spiritus Portvine Chokolade & delikatesser Te Kaffe & Routin 1883 Syrup Vintilbehør Lakrids, marshmallows & vingummi Cigarer Frederiksdal Kirsebærvin Høje Taastrup Vinen
 
Frederiksdal Kirsebærvin Reserve

En blanding af flere årgange fra vores ældste kirsebærplantager Nielstrupmark og Skovmark.
Vinen er lagret på små 225 liters træfade i op til 30 måneder. Den lange fadlagring tilføjer en flot vinøsitet med noter af kaffe og chokolade.
Reserve er forstærket med eget kirsebærdestillat, der tilfører diskrete aromaer af vilde kirsebær og skovhindbær.
Til oste, patéer, vildt, braiseret okse, eller kraftige desserter. Bør hældes på karaffel.
Alkohol: 15%, ufiltreret.
Frederiksdal kirsebærvin er skabt af 3 ildsjæle: Godsejer HARALD KRABBE, kok og restauratør JAN FRIIS-MIKKELSEN & journalist MORTEN BRINK IWERSEN.
De fortæller:
PROJEKTET
Siden 2006 har vi fremstillet vin fra godsets kirsebærplantager. Frederiksdal ligger på Lollands vestligste spids, lige ud til Langelandsbæltet, hvilket er blandt de mest solrige og lune områder i Danmark.
Klimaet er perfekt til dyrkning af kirsebær. Her er masser af sol, der tilmed bliver reflekteret i havet. Vinteren er mild og foråret kommer tidligt. Alt i alt giver det en lang vækstsæson, der kvitterer med stor kompleksitet og dybde i kirsebærrene.
Vi kan faktisk ikke forstille os et smukkere afsæt for vores dessertvine. En vin, der skal tage kampen op med portvine og de andre herlige dessertvine fra Banyuls, Rivesaltes og Maury.
KIRSEBÆRSORTER
Der findes to arter af kirsebær: surkirsebær og sødkirsebær.
De søde er dem, man spiser friske om sommeren. Selvom de smager fantastisk, egner de sig ikke til vin. Vandindholdet er alt for højt og sukker- og syreniveauet alt for lavt.
De sure egner sig ikke umiddelbart til at spise. Til gengæld er mange af dem fremragende til syltning og – vin.
På Frederiksdal Gods har vi udelukkende surkirsebær.
95% af vores kirsebærplantager er de små sorte danske Stevnsbær, der af frugtforskere bliver kaldt ’Nordens drue’. Stevnsbærret er berømt over det meste af kloden og den er plantet flere steder i Europa. Men alle er enige om, at smagen bliver allermest kompleks langs kysterne i Syddanmark og Nordtyskland. I Danmark har vi fremstillet masser af vin på Stevnskirsebærret indtil midten af 1960’erne, hvor produktionen toppede.
Selvom der findes mange forskellige Stevnsbær-sorter og endnu flere subkloner, er der sørgeligt nok ikke ret meget viden om, hvad smagsforskellen er. Nedenstående bygger derfor alene på vores erfaringer og interviews med kirsebærkyndige i Danmark, Tyskland og Frankrig.
FREMSTILLING
I plantagerne arbejder vi konstant med at forbedre dyrkningen af kirsebærtræerne efter devisen: kvalitet frem for kvantitet. Derfor reducerer vi gødningsmængden i plantagerne og bruger allerhelst naturgødning.
Det giver klart færre bær på træerne, til gengæld er smagen meget mere harmonisk. Sødmen er simpelthen dybere, frugten mere fokuseret og syren (der kan være ret voldsom i surkirsebær) er meget mildere.
Normalt høster vi 1-2 uger senere end den almindelige kirsebærhøst i Danmark. Det giver mindre mængde, men en større modenhed og mere koncentration i den endelige vin.
I VINERIET bliver vores kirsebær manuelt selekterede efter den maskinelle høst. Først spontangæres bærrene i fem dage i store kasser. Herefter kommes kirsebærrene i pressen og saften gærer videre i rustfrie ståltanke til 8-12 procent alkohol afhængig af årgang. Endelig justeres der med alkohol og sukker - alt afhængig af det naturlige sukker- og syreniveau i årgangens kirsebær.
Siden 2008 har alkoholen til vores fineste vine været vores eget kirsebærdestillat, brændt på det lille destilleri www.Aquavitaesydfyn.dk
Vores basisvin flaskes efter et års tid på tankene. 'Reserve', 'Solera' og 'Rancio' lagrer videre i op til 11 år på egetræsfade af varierende størrelse samt i glasballoner oppe under taget (hvor der er varmest) eller ude i solen.

Pris: DKK 229.00 pr.fl. 50 cl.
Bestil:fl. 50 cl.

Angivne priser er DKK incl. 25,00% moms.
Forbehold for fejl, mellemsalg og afgiftsændringer.
 
Taastrup Hovedgade 74 - 2630 Taastrup - Telefon 43 99 87 00 - Fax 43 99 31 13 - Email: info@tnv-vin.dk
CVR-nr. 26383463 - Persondata politik