Yderligere information

Land

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Drambuie 40% alk.

kr.259,00

På lager

Varenummer (SKU): 1380 Kategorier: ,

Drambuie er en ikonisk skotsk likør, der er elsket for sin rige smag og kompleksitet. Denne likør er kendt for sin unikke blanding af whisky og honning samt en hemmelig kombination af urter og krydderier, der giver den dens karakteristiske smag. Lad os udforske mere om Drambuie:

Den fremstilles ved at blande skotsk whisky med honning og en hemmelig blanding af urter og krydderier. Den nøjagtige opskrift er en velbevaret hemmelighed og er blevet overleveret gennem generationer af destillatører.

Dette er mere end bare en likør; det er en del af Skotlands kulturelle arv og historie. Med sin rige smag og unikke karakter er det en favorit blandt likørelskere over hele verden og en essentiel ingrediens i mange klassiske cocktails.

Smagsprofil: Drambuie har en dyb og kompleks smagsprofil med tydelige noter af skotsk whisky, sød honning og en blanding af urter og krydderier. Den har en behagelig sødme, der balanceres af whiskyens karakteristiske røg og krydderiernes kompleksitet. Smagen er fyldig og varm med en lang og behagelig eftersmag.

Servering: Drambuie kan nydes på flere måder. Det kan serveres alene, over is eller som en ingrediens i en bred vifte af cocktails, herunder den klassiske Rusty Nail, hvor den blandes med whisky. Det kan også bruges som en smagfuld ingrediens i desserter eller i kaffedrikke.

Historien

Historien om Drambuie går tilbage til det 18. århundrede i Skotland, hvor en lokal apoteker skabte en speciel eliksir baseret på en hemmelig opskrift, som han gav til Clansmen of Skye som en tak for deres beskyttelse. Navnet “Drambuie” kommer fra det gæliske ord “dram buidheach”, der betyder “den gule drik”, en henvisning til likørens karakteristiske farve.