Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Producent

Land

Område

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Penfolds Chardonnay Bin A 2012

kr.559,00

På lager

Varenummer (SKU): 1853 Kategorier: , , ,

Penfolds Chardonnay Bin A er en hvidvin af høj kvalitet, produceret af det anerkendte australske vinhus Penfolds. Denne chardonnay repræsenterer en harmonisk balance mellem frugtighed, kompleksitet og elegance, der er karakteristisk for Penfolds’ vine.

Denne chardonnay er bedst serveret afkølet ved en temperatur på ca. 10-12 grader Celsius. Den er en fremragende ledsager til skaldyr, fiskeretter, fjerkræ og lette salater. Den kan også nydes alene som en forfriskende aperitif.

Penfolds Chardonnay Bin A er en fremragende repræsentant for australsk chardonnay af høj kvalitet. Med sin fyldige smag, kompleksitet og elegance er det en vin, der vil appellere til både erfarne vinelskere og dem, der søger en autentisk australsk vinoplevelse.

Penfolds Chardonnay Bin A er normalt lavet i en årgangsstil, hvilket betyder, at den repræsenterer den karakteristiske stil og kvalitet for den pågældende årgang. Hver årgang kan variere lidt i smag og karakter afhængigt af vejrforholdene og druehøsten.

Smagsprofil: Chardonnay Bin A er kendt for sin fyldige smag og komplekse karakter. Den har noter af tropiske frugter som ananas og fersken samt æbler og citrusfrugter. Der kan også være subtile noter af vanilje, krydderier og ristet eg, der tilføjer dybde og kompleksitet til vinen. Den har en behagelig syrestruktur, der giver en frisk og livlig finish.

Vinifikation

Efter høst gennemgår chardonnay-druerne en skånsom presning og gæring ved kontrollerede temperaturer for at bevare deres friske frugtighed og kompleksitet. En del af vinen kan også gennemgå malolaktisk gæring og lagring på egefade for at tilføje ekstra struktur og kompleksitet.

Historien

Historien om Penfolds er egentlig ikke én, men to historier. Det er, dels historien om vineriet Penfolds, der i dag er et af Australiens største og mest kendte vinerier, dels historien om vinen Grange Hermitage, der skulle komme til at revolutionere såvel australiernes som europæernes syn på australsk vin.

Penfolds blev grundlagt af Christopher Penfolds i 1844, da han – efter at være emigreret til Australien – opslog sin lægepraksis i Adelaide i Sydaustralien.

Christopher Penfolds var en varm fortaler for vinens helbredende virkning og startede derfor – som så mange andre australske læger – en hjemmeproduktion af hedvin, der blev ordineret som medicin i hans praksis. Vinproduktionen voksede sig efterhånden større end hans lægepraksis, og til sidst blev det til et regulært vineri med fokus på produktionen af brandy og hedvine, der trods det varme klima var yderst populære på daværende tidspunkt i Australien.

Penfolds-vineriet forblev succesfyldt i familiens eje, og efterhånden som hjemmemarkedet i 1940’erne og 1950’erne begyndte at efterspørge bordvine frem for hedvine, omlagde man produktionen til den nye trend. Penfolds chief winemaker, Max Schubert, tog på studietur til Bordeaux, hvor han på slottene blev inspireret til at tage de franske teknikker med sig hjem for at implementere dem i det daglige arbejde hos Penfolds.

Dette ledte til skabelsen af Grange – den mest præmierede rødvin i australsk vinhistorie. Men som ved alle gode eventyr skulle man grueligt meget igennem før den endelige succes: Vinen blev i første omgang latterliggjort af omverden, så ledelsen forbød i 1957 Max at fremstille vinen, der blev anset for useriøs. Der skulle gå hele 10 år efter lanceringen, før Grange officielt var tilbage i Penfolds sortiment og blev anerkendt som det mesterværk, det reelt var.

Penfolds er siden vokset betragteligt, og i dag fremstiller huset ikke mindre end 1,4 mio. kasser vin om året.