Yderligere information

Størrelse

50 cl.

Land

Allergener

Sulfitter

Varetype

,

Økologisk

Nej

Producent

Område

Capricho de Goya Moscatel

kr.139,00

På lager

Varenummer (SKU): 5170 Kategorier: , , , , ,
Vinen

Capricho de Goya Moscatel er en intenst sød vin med tilpas megen flygtig syre til at skære gennem sødmen og give vinen sin kompleksitet og charme. Duft og smag har elementer af rosiner, korender, friskristet kaffe, sukkersyltede svesker og ditto figner, ristede mandler og det flygtige syreelement af orangeskal, der holder de godt 200 gram restsukker/liter i ave. Vinen nydes til de søde desserter – gerne til en mandeltærte, mørke chokoladedesserter (hvis bitterhed ellers traditionelt er en vinmæssig udfordring), iscremer med karameliserede saucer og/eller syltede, tørrede frugter. Holdbarheden er tæt på uendelig – selv efter åbning!

Server vinen afkølet, men endelig ikke køleskabskold, nærmere bestemt omkring de 12°.

94 points Robert Parkers Wine Advocate:
“This is one of the best among its peers in Spain, and truly world class. This is a real bargain.” “Believe it or not, the NV Camilo Castilla Moscatel Capricho d’Goya is aged for at least seven years, the first four or five in glass demijohns kept outside and exposed to heat and cold and then rounded up in used wood barrels of different sizes until bottled. This sweet nonvintage, solera Moscatel is one of the bargains of the wine world.
Complexity at incredible prices!” 95 points Decanter: “… Bodegas Camilo Castilla in Ribera Baja still produces a fantastically complex, dark, raisined, oxidised style with Capricho de Goya. The wine is aged for seven years in a mix of large old oak barrels and glass demijohns left out in the sun. Significantly, the vines are owned by Camilo Castillo and have an average age of 75 years. The raw material is still what counts.”

Producent

Capricho de Goya Moscatel er produceret af Bodegas Camilo Castilla, som er Navarradistriktets ældste producent. For over 100 år siden beplantedes den kalkholdige lerjord med Moscatel de Gran Menudo, som er identisk med Muscat Blanc á Petit Grains, den bedste Muscat-variant. Druerne fra disse ældgamle stokke yder ekstremt lave udbytter – sølle 1500 kg/hektar! – og giver i dag denne unikke søde vin, som må gå så meget igennem, før den tappes på flaske!

Produktion

Vinen lagres først ca. 4 år udendørs i 60 liters ‘Demi-Johns’ (solide glaskolber) De skiftende temperaturer og det varierende lys giver vinen de specielle oxidative og sekundære aromaer, som man også ser i vinene fra Banyuls og Rivesaltes, der for nogle af vinenes vedkommende udsættes for samme behandling. Herefter lagres vinen i yderligere 3-4 år på fade med en kapacitet på 400-500 liter.