Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Clément Agricole VSOP Rhum Vieux

kr.425,00

På lager

Varenummer (SKU): 3834 Kategorier: ,

Clément Agricole VSOP Rhum Vieux er en agricolerom lagret minimum 4 år på fade af både ny, fransk eg og brugte bourbonfade. Det giver en delikat kombination af krydrede noter, blandt andet muskatnød og nelliker, og de klassiske, mere vaniljeagtige noter fra bourbonfadene. Dette er en rom, som kan drikkes rent eller bruges i cocktails når niveauet skal hæves et trin eller to!

Den franske Rhum Agricole fremstilles udelukkende i Fransk Vestindien, dvs. øerne Guadeloupe, Martinique og Marie Galente. Den mørke rhum benævnes Rhum Vieux og den hvide Rhum Blanche. Fransk Rhum Agricole er mere tør end traditionel rum. Rhum Vieux skal iflg. fransk lovgivning være minimum 3 år gammel og Rhum Blanche er gerne 1 år.Klimaet i Vestindien betyder, at rom modner 3 gange hurtigere end fx whisky og cognac. Hvis man synes den franske Rhum Agricole er for tør, kan den sødes med lidt rørsukker sirup. Den kreolske befolkning i Fransk Vestindien drak en lagret likør blandet af, mørk rhum agricole, sukkerrørssirup og orange skal, kaldet Créole Shrubb. Clément VSOP har Lagret minimum 4 år på delvist rene egefade og gamle amerikanske Bourbonfade. Clément VSOP er en fantastisk rom i kategorien, med masser af kant og smag, som man sjældent ser i en 4 års rom.

Farve: Let kobber
Duft: Kraftig, frugtig duft med appelsinskal og grønne æbler, samt et hint af jord, vanilje og mandler.
Smagsnoter: Kompleks smag med noter af muskatnød og creme brulée.
Serveringsforslag: Drikkes rent eller i cocktails hvis du kan nænne det!

Producent

Clement er grundlagt i 1887 og regnet for aristokraten blandt Martiniques Rhum Agricoles. Velplejet, velsmagende og beregnet på at blive nippet til. Lavet af rørsaft på Cléments egne kolonne, der er installeret i Destillerie Simon, men lagring og aftapning sker på Habitation Clément. Rhum Agricole produceres kun af 100 % frisk sukkerrørssaft, vesou, i modsætning til traditionel/industriel rom, som laves på baggrund af biproduktet, melasse, fra sukkerproduktionen.