Yderligere information

Land

Allergener

Sulfitter

Område

Producent

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Les Grands Chemins rosé 2022

kr.75,00

På lager

Varenummer (SKU): 1609-1-1 Kategorier: , ,
Vinen

Les Grands Chemins Rosé

Cinsault druerne til denne Les Grands Chemins rosé høstes tidligt på sæsonen for at bevare den forfriskende syre. Druerne høstes om natten, mens temperaturen er lav, så de bevarer deres fulde aromatiske potentiale. De presses nænsomt i pneumatiske presser og gærer efterfølgende ved 15 grader i lufttætte beholdere, så enhver form for oxidation undgås.

Flot lys laksefarvet rosévin med en lækker aromatisk duft af hovedsageligt røde bær men også noter af ferskner samt citrusfrugter. Smagen er ren, frisk og læskende, afsluttende med frugtige aromaer og sprød mineralitet. Perfekt til en varm sommerdag og det lette måltid på terrassen.

Vin de Pays d’Oc

Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området. En betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene; dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.

Producenten

Sydvest Frankrig – en innovativ egn i rivende udvikling

I århundreder har forskellige folkeslag krydset den sydvestlige del af Frankrig; på vej til og fra Bordeaux, Middelhavsområdet, Pyrenæerne og den nordlige del af Spanien. De bevægede sig ad ”Les Grands Chemins”, som er de spor og ruter, de vandrende, hestespandende og senere den motoriserede trafik benyttede. Op igennem historien blev der etableret vinmarker i det smukke og markante landskab. I nyere tid er området indtaget af unge, moderne, innovative vinmagere med inspiration og knowhow fra den internationale vinverden. De har slået sig ned på denne egn, hvor det er muligt at lave gode, sunde daglige vine, som er ”value for money”.

Solskin og frisk vind fra Atlanterhavet

Côtes de Gascogne breder sig syd for Bordeaux fra kysten langs Atlanterhavet til Pyrenæerne. Den stabile, sydfranske sol skinner dag for dag over vinstokkene og giver solmodner druer. De drager fordel af de kølende vinde fra Atlanterhavet, som giver kølige nætter, hvorved druerne bevarer frugtaromaerne. De ler- og sandholdige jordbunde holder på regnen, som falder i forårsmånederne, og suges langsomt op af vinstokkene hen over de varme, tørre somre.