Mængderabat

Yderligere information

Land

Område

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

Underområde

2021 ULISSE Merlot Rosé

kr.119,00

På lager

Rabat TypeAntalPris per styk
Pris ved minimum6 + kr.105,00
Varenummer (SKU): 794-1 Kategorier: , ,
Vinen

Sensuel rosé

Merlot-druen har altid været ombejlet. Druen er stor og saftig og har en tynd skal. I vinmarken er den et let bytte for angreb fra fugle. Der er sågar eksempler på, at en hel høst er hærget og tilintetgjort af saftlystige fugle. Så galt gik det heldigvis ikke på Tenuta Ulisse. Ulisse Merlot Rosato er en aromatisk og sensuel rosévin. Farven er lys pink. I duft og smag er frugten overdådig med saftige røde kirsebær, hindbær, jordbær og hyben. Den er frisk og liflig med en balancerende, mundrensende syre. Nyd den afkølet til sommersalater, kalkun, kylling, and og orientalske retter. Prøv den også til desserter med friske, danske sommerbær.

Området

Abruzzo er mere end Montepulciano-druen
Midtitaliens Abruzzo-region er formentlig mest kendt for sine uimodståeligt frugtagtige rødvine på Montepulciano-druen. Men også de hvide og rosévinene kan byde på dejlige vinoplevelser og samtidig være fantastisk gode køb.

Beskyttet mod varme og ilt

Merlot-druerne høstes i hånden og fragtes i små portioner med lynhast til Tenuta Ulisse. Her har man opfundet en banebrydende vinificeringsmetode, hvormed man kan bevare de solmodne druers spektakulære frugt uspoleret i den endelige vin. Metoden går i al enkelhed ud på at beskytte druen mod ilt og varme fra det sekund, den forlader vinstokken. Vinifikationen er så skånsom som muligt, idet naturen må gøre hele arbejdet. Drueskallerne er i kontakt med mosten i 12 timer for at opnå den helt rigtige farve. Mosten gæres derefter ved 8 – 11 grader i rustfri stålbeholdere for at bevare de friske aromaer og lagrer til sidst i 3 måneder på rustfri ståltanke, før den aftappes på flaske.