Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

A.H. Riise Royal Danish Navy Fregatten Jylland Rum 45% alk.

kr.499,00

På lager

Varenummer (SKU): 5603 Kategorier: ,
Fregatten Jylland Rom

A.H. Riise Fregatten Jylland Rum er en eksklusiv udgave af den populære Royal Danish Navy Rum. Det er samtidig en mulighed for at smage på en rom, der holdt humøret højt for danske sømænd i 1800-tallet. A.H. Riise Fregatten Jylland Rum er blended af en lang række forskellige romdestillater. Nogle af dem er helt op til 20 år gamle. Og på den måde når denne prægtige rom en alkoholprocent på 45 %.

Fregatten Jylland Rum er skabt på gamle apotekermetoder

Det er apotekerens gamle metoder, der i dag bruges til at lave den rom, A.H. Riise producerer. Destillaterne blev dengang udviklet efter forsøg med de planter, han samlede rundt omkring på De Dansk Vestindiske Øer.

På De Dansk Vestindiske Øer tog han også imod Fregatten Jylland, der i sin storhedstid var en central del af den stolte danske krigsflåde. Togterne til Vestindien og Skt. Thomas var en del af arbejdet med at håndhæve dansk suverænitet, og sømændene kunne hver dag glæde sig over at få udskænket et mål af A.H. Riises Navy Rum. Selvom Fregatten Jylland nu ligger permanent ved kaj, bør muligheden for at smage på en rom, der sætter sejl, ikke forsømmes.

Logbogen: Selvgjort er velgjort

På A.H. Riises tid var det en selvfølgelighed at apotekeren selv fremstillede medicin, salver, miksturer og selvfølgelig rom. Apoteket på den tid har været en sand Aladdins hule hvor alt eksotisk kunne købes og beskues. I moderne tid er egenproduktion noget der hører fortiden til på apotekerne. På A.H. Riises St.Thomas apotek i Vejle er det dog ikke mange år siden man ophørte med at gøre tingene selv. Ikke sådan at forstå at man trillede piller og pressede tabletter. Man producerede og pakkede selv apotekets egne Spar-2 halstabletter i små poser. Skulle man have apotekets egne halspastiller, var en tur på St.Thomas apoteket nødvendig. I dag har vi kun billederne tilbage, hverken smag eller duft. Men lækre så de ud.