Yderligere information

Land

Producent

Størrelse

fl. 70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

AH Riise Old St. Croix Explorer XO Reserve 40% alk. – forsalg!

kr.599,00

På lager

Varenummer (SKU): 3504-1-1-1-1-1 Kategorier: ,
Udleveres / afsendes fra butik 02-08-2024 kl. 10.00

AH Riise Old St. Croix Explorer XO Reserve er en hyldest til eventyrere

Denne eksklusive XO Explorer-serie er en hyldest til de modige forskere og opdagelsesrejsende, som på A.H. Riises tid bidrog til kortlægningen og forståelsen af verden. En hyldest til eventyrerne, som tilsidesatte egen sikkerhed og rejste ud i verden.

XO Explorer-serien består af en række Limited Editions, der udkommer i en række forskellige lande i et ekstremt begrænset antal nummererede flasker.

Editionerne er skabt specielt til vores fans og samlere i disse lande og de til de lokale pionerer, der som A.H. Riise søgte ny viden og satte deres nation på landkortet. XO Explorer Danmark er et eksklusivt Limited Edition-blend fra Vestindien og Mellemamerika, sammensat af vores master blender.

AH Riise Old St. Croix Explorer XO Reserve er begrænset til 6.960 nummererede flasker.

Duft: Karamel og moden frugt pa en sensommerdag

Smag: Meget kraftig umami fra egetræ, tobak og gammelt læder. Sødmen leder tanken hen på brændte figner og kandiseret citrusskal

Eftersmag: Finishen er dyb og langvarig, domineret af gammelt egetræ og tørret frugt

A.H. Riise – Historien

Dette eksklusive Rombaserede spiritus mærke er skabt som en hyldest til én af de mest markante og entreprenante Danskere, Apoteker og Etatsråd.

A.H. Riise, som var bosat og virkede på de tidligere Dansk Vestindiske Øer i perioden 1838 til 1878. Den første Apoteker på Skt. Thomas blev Cand. Pharm Albert Heinrich Riise, som ved Kongelig resolution i 1838 fik privilegium på at drive Apotek i hovedstaden på Dansk Vestindien, Charlotte Amalie.

A.H. Riise stammede oprindeligt fra Ærø hvor han blev født den. 11. september 1810 i Brogade nr. 28 i Ærøskøbing, som søn af en Købmand der tillige også var Kaptajn (Jens Christian Riise) Efter endt uddannelse, i København, på det Kgl. Vajsenhus Apotek, drog A.H. Riise af sted til Vestindien, hvor han den 27. januar 1842 blev viet i Frederikssted på St. Croix til Henriette Marie Worm. I 40. år levede de 2 ægtefæller et sjældent lykkeligt liv og opfostrede sammen 13. børn. Året efter bryllupet i 1843 anlagde A.H. Riise St. Thomas Apotek på adressen Dronningensgade nr. 6 i Charlotte Amalie.