Yderligere information

Størrelse

Område

Underområde

Land

Land & Område

,

Varetype

Økologisk

Producent

Albarroble Almansa Garnacha Tintorera 2019

DKK65,00

På lager

Varenummer (SKU): 4812-2 Kategorier: , ,

Almansa DO ligger i provinsen Albacete, i det sydøstlige hjørne af Spanien, og er mest kendt for kraftige rødvine. På trods af sin nærhed til Middelhavet er klimaet kontinentalt, med høje temperaturer i hele vækstsæsonen. Havets nærhed, samt det forhold, at de fleste vinmarker ligger i omkr. 750 m højde, mindsker dog varmen noget.

Den dominerende druesort til rødvin i Almansa er Monastrell, men Garnacha Tintorera, Tempranillo, m.fl. anvendes også. Vinene kan være fyldige, sødmefulde og krydrede med masser af mørk frugt. I mange år blev megen rød Almansavin brugt til at blande i vin fra andre områder, men i dag er de også efterspurgte for deres individuelle kvaliteter.

Albarroble fremstilles på Bodega Santa Cruz de Alpera som blev grundlagt i 1947 af 25 vindyrkere. 60 år er gået og den tilegnede erfaring, vinhusets ekspansion og totalt moderniserede faciliteter, positionerer vinhuset som et af områdets stærkeste. Man tilstræber at bevare den kooperative identitet via unikke produkter i høj kvalitet, baseret mestendels på druen Garnacha Tintorera til de røde vine og Verdejo til de hvide. Med omkring 3.000 hektar vinmarker, hvoraf mere end en tredjedel dyrkes økologisk, møder vingården fremtiden med stor optimisme.

Farven er dyb kirsebærrød. Duften er intens med vilde røde bær. Smagen byder på en mild sødme, medium fylde og intens frugt. Passer godt til sammenkogte retter, vildt og modne oste.

1