Yderligere information

Land

Producent

Område

Størrelse

Varetype

Antico Monastero Moscato Spumante Rosé

kr.79,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4918-1 Kategorier: ,

En ”glocal” filosofi
Antico Monastero ejes af Bosio Family Estates, som siden 1967 har produceret vin i Piemonte. I dag er det 3. og 4. generation i skikkelse af Valter Bosio, som sammen med sin kone, Rosella, og sønnen Luca har det overordnede ansvar for bedriften. Med udgangspunkt i Santo Stefano Belbo ejer de 200 hektar med vinmarker i Langhe området og køber desuden druer fra mange andre producenter i regionen. Familiens filosofi er at være ”glocal”, dvs. at de værner om deres piemontesiske arv og kobler den med et internationalt udsyn.

Antico Monastero
Vinene i Antico Monastero serien er en hyldest til de benediktinermunke, som fra det lokale kloster i Santo Stefano Belbo dyrkede afgrøder, herunder druer, i middelalderen. De sikrede, at landbrugskendskab og de lokale traditioner blev holdt i hævd og videregivet til lokalbefolkningen. Deres utrættelige arbejde og hengivenhed reddede området fra at miste en rig arv. Det er derfor, de pragtfulde vine fra Piemonte lavet på de lokale druer Arneis, Dolcetto, Barbera og Nebbiolo i dag står på lystavlen hos alverdens vinelskere.

Moscato Spumante Rosé
Her får du en indbydende vin lavet på 95 % Moscato og 5 % Brachetto druer. Vinen er gæret kort tid (8 dage) uden skindkontakt i ståltanke ved 15°C og efterfølgende lagret 3 måneder med dens egen gær. På den måde bevares alle de naturelige frugtaromaer, og friskhed i vinen.
Den flotte “pink” farve kommer fra de 5 % Brachetto druer. Mens næsen er kraftig præget af Moscato, her får du nemlig de klassiske frugt og blomster noter fra den. Smagen er sødlig med noter af jordbær og med bløde bobler der gør vinen dejlig rund i smagen.
En ideel vin til apertif, frugtdesserter eller nøddemarengs med friske røde bær.