Aperol Aperitivo 11%
kr.139,00
Ikke på lager
Opskrift Aperol Spritz 3 dele Mousserende vin eller hvidvin (helst tør) 2 dele Aperol 1 stænk Danskvand Is Kom en håndfuld isterninger i et glas, f.eks. et stort vinglas eller et drinkglas. Tilsæt ingredienserne og pynt med en halv appelsinskive og eventuelt et sugerør. Servér med det samme og nyd smagen af sydens sol og sommer. Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende idé at skabe den mildeste aperitif nogensinde – med et alkoholindhold på kun 11%. Det gør Aperol velegnet som aperitif og til alkohol-lette drinks og cocktails senere på aftenen. Aperol Spritz er den mest kendte Aperol drink – og Italiens favorit aperitif. Men prøv f.eks. også at blande Aperol med tonic, danskvand, appelsinjuice, appelsin- eller citronvand, og du har en skøn og forfriskende drink på et øjeblik. Opskriften på Aperol er hemmelig og stadig den originale fra 1919. Det er dog velkendt, at den rige og nuancerede smag bl.a. kommer fra søde og bitre appelsiner, urter og rabarber. I dag er Aperol det mest solgte spiritusmærke i Italien og det 4. hurtigst voksende premium spiritusmærke i verden. Mange danskere, som har rejst i Italien, er allerede faldet for landets mest populære aperitif, Aperol Spritz. Nu skal danskerne imidlertid ikke længere rejse langt for at få fat i Aperol, som har lagt navn til den flotte og forfriskende drink. Aperol Spritz er perfekt som aperitif, velkomstdrink eller senere på aftenen som en alkohol-let cocktail, idet Aperol kun indeholder 11% alkohol. Den flotte orange farve og smagen emmer af sydens sol og sommer. Smagen er dejlig forfriskende med nuancer af søde og bitre appelsiner, urter og rabarber. I hjemlandet Italien foretrækker de Aperol Spritz med tør mousserende vin, mens de i f.eks. Østrig og Frankrig foretrækker Aperol Spritz med hvidvin. Spritz-traditionen kommer fra Aperols hjemegn, Veneto i Norditalien. Her nydes der efter sigende omkring 300.000 Aperol Spritz drinks dagligt – svarende til ca. 200 pr. minut, hele døgnet. Ordet “Spritz” refererer oprindeligt til traditionen med at fortynde vin med vand for at lette smagen og mindske alkoholprocenten.