Yderligere information

Producent

Område

Land

Størrelse

70 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Ardbeg 10 years

kr.495,00

På lager

Varenummer (SKU): 556 Kategorier: , ,
Ardbeg 10 years

Ardbeg 10 Years Old er én af de helt store whiskyklassikere. Denne single malt har længe tryllebundet whiskyelskere med hang til kraftig røg og tørv, og den betragtes af mange som den måske bedste entry level” single malt på markedet. Den er tappet ved 46% alkohol uden kølefiltrering for at bevare så meget smag og karakter som muligt.

Farve: Bleg gylden.

Duft: Exceptionel dybde og balance. Ved fuld styrke er aromaen et forførende mix af toffee og chokoladesødme, kanel og “medicinske” fenoler. Frisk citrus og florale noter af hvidvin er tilstede såvel som noter af melon, pære, karamelcreme, frisk havsprøjt og bål.

Smagsnoter: Indledningsvis er der en moderat og ren sødme, efterfulgt af en mundfuld dyb tørverøg. Nuancer af tobak og stærk espresso viser sig og må siden vige for sirup -og lakridstoner. Mundfornemmelsen er let krydret, vedhængende, fyldig og tør.

Producent

Ardbeg er et whiskydestilleri på sydkysten af den skotske ø, Islay. Øen er kendt for sine kraftigt røgede whiskies, og Ardbeg er ingen undtagelse med en ppm der normalt ligger omkring 55. Destilleriet blev grundlagt i 1815 og de mørkegrønne flasker med den tætrøgede og sødmefulde maltwhisky fra Ardbeg er de seneste par år blevet utroligt populær.