Yderligere information

Land

Område

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

Arran Côte-Rôtie Cask Finish – 50% alc.

kr.475,00

På lager

Varenummer (SKU): 7614 Kategorier: , , ,

Whiskyen har oprindelige lagret på amerikansk eg i en periode på omkring otte år. Herefter er den blevet påfyldt fade, der tidligere har lagret rødvin fra en af Rhône-dalens fineste appellationer – Côte-Rôtie. Denne 2. lagringsperiode på Cote-Rotie fade bliver altid overvåget med den største opmærksomhed, da man ønsker at sikre en perfekt balance mellem fadenes vinøse karakter og den naturlige Arran-karakter.

Colour: Pale Ruby

Nose: Spicy dark fruits, cherry and parma violets.

Palate: Chocolate, fig and plums are underwritten by smoked oak, balanced well by the light citrus nature of the Arran Malt.
Finish: The Côte-Rôtie expression is smooth and rich, leaving memory of candied fruit and smoked pepper. A beautifully complex dram which highlights an ideal paring between the Côte-Rôtie cask and the Arran Malt.

Efter mere end 150 års fravær, kom den legale destillation tilbage til øen Arran i 1995, da Isle of Arran Distillers destillerede de første dråber på Lochranza destilleriet kl. 14.29 den 29. juni 1995. Det sidste legale destilleri på Arran lukkede i 1836. Det var beliggende sydligt på øen i Lagg.

Det ualmindelige smukke Lochranza Distillery er beliggende i landsbyen af samme navn på den nordvestlige spids af Arran. Whiskyen fra destilleriet modner på destilleriets egen grund i nogle helt unikke omgivelser. Whiskyen lagres overvejende på sherry- og bourbonfade.

Klimaet på Arran forcerer modningen, og whiskyen fra Arran betragtes som den hurtigst udviklende i hele Skotland. Dette skulle efter sigende skyldes den varme Golfstrøm, der passerer destilleriets lagerbygninger.

Vandet til destilleriet er hele virksomhedens livsnerve. Det kommer fra Loch na Davie kilden, der er den reneste naturlige kilde i hele Skotland.

Whiskyen fra destilleriet tappes uden kuldebehandling og filtrering, og der tilsættes ikke farve af nogen art. Det er de rå dråber, udviklet af den rene natur på øen Arran.

Isle of Arran Distillers er fortsat et af de få privatejede destillerier i Skotland. Det drives af et meget erfarent team. I spidsen står distillery manager, James MacTaggart, der har over 40 års erfaring med whiskyproduktion.

Siden 1995 er destilleriet flere gange blevet anerkendt for sin dynamiske kraft i skotsk whiskyindustri. I 2007 blev Arran udnævnt som “Scottish Distiller of the Year” i Whisky Magazine. I 2005 vandt destilleriet “The Queens Award for Enterprise”, som er den største og vigtigste hædersbevisning for erhvervslivet i hele Storbritannien.

Det seneste “skud på stammen” hos Isle of Arran Distillers, er det helt nye LAGG distilleri, der er kommet i produktion i 2019. Det ligger på øens sydspids, og her produceres maltwhisky, som næste kan betegnes, som en kontrast til destilleriet i Lochranza. Whiskyen fra LAGG bliver røget, barsk og en total modsætning til den bløde og meget elegante whisky, som produceres nordpå. Vi må endnu vente nogle år, inden dråberne fra LAGG bliver til rigtig whisky.