Tilbud

Yderligere information

Land

Område

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Assuli Fiordispina Carcitella Vineyard Perricone Rosato 2021

kr.99,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 3786-1 Kategorier: , ,
Fiordispina – fantastisk siciliansk Rosé-nyhed

Fiordispina som er inspiration til denne, Assuli Fiordispina Carcitella Vineyard Perricone Rosato, var datter af Kong Marsilius. Hun blev forelsket i Ricciardetto’s søster, Bradamante, som hun troede var en mand og derfor kyssede. Bradamante afslog dog Fiordispinas tilnærmelser, selvom Fiordispina kæmpede i lang tid for sin kærlighed. Til sidst måtte hun dog give op og vende tilbage til Montalbano.

Assuli Fiordispina Carcitella Vineyard Perricone Rosato er en af de mest spændende Rosévine, vi har smagt fra Sicilien (ja faktisk fra Italien). Vinen er produceret på 100 % af den lokale drue Perricone, der kommer fra vinmarken Carcitella i Mazara del Vallo, lige stik øst fra Marsala. Vinmarkerne ligger 200-300 meter over havet og er godt drænet og meget rig på kalksten.

Drueklasen afstilkes og presset en anelse og følges af en meget kort gæring i ca. 2 uger ved 14-16 grader. Herefter ligger vinen 3-4 måneder i tempererede rustfri ståltanke ”sur lie” og med jævnlig batonnage.

Resultatet er en meget appetitlig, karakterfuld og forfriskende Rosé-vin med frugtige noter, blomster og et hint af Østens spices. Dertil kommer vilde jordbær, kirsebær samt lidt citrus. Gå trygt i clinch med denne originale Fiordispina Perricone Rosato fra Assuli.

En spændende vinregion

Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne og araberne, så Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet.

Siciliansk kvantespring

Sicilien har de seneste 10 år udviklet sig fra at være et af Italiens ​​centre for ”bulkvin”, til at være et eldorado af innovative nye vinejendomme. Øen har rejst sig til at være en af ​​de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer.

Assuli, Baglio – Caruso familiens stolthed

Assuli er sicilianske dialekt for ”Al Sole” som kan oversættes til ”under solen”.  Familien Caruso med Nicoletta, Roberto og Michele regerer på ejendommen der er en smuk 4 længet ejendom beliggende i det vestlige Sicilien, nord for Mazara del Vallo og stik øst for Marsala. Assuli’s 130 hektar, som kun delvist er beplantet med vinstokke, ligger fordelt på mange parceller med forskellige mikroklimaer og geologi. De ligger fra 100 til 600 meter over havet og denne store spredning giver optimale betingelser for både sprøde hvidvine og saftige og spændstige rødvine. Assuli satser på de spændende indfødte druesorter, såsom Nero d’Avola, Perricone, Grillo, Zibibbo, Lucido og Inzolia. Vinmager er Lorenzo Landi der har forestået både det kæmpe løft af kvalitet og overgangen til certificeret økologisk vindyrkning og vinifikation. Alle vine fra og med 2019 årgangen er certificeret økologiske.