Tilbud

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Producent

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Ballarin Barolo Tre Ciabót 2015

kr.349,00

På lager

Varenummer (SKU): 5305-1-1-1-3 Kategorier: , , ,
Vinen

Barolo Tre Ciabót fremstår rubinrød i glasset, med orange skær. Duften er fyldig og elegant, med toner af mørke roser og violer men også stænk af nødder, læder og kaffe. I smagen finder man lidt af de samme karakterer men også en smule marcipan og flotte krydderier. Det er en meget fyldig og delikat vin med god velour og kompleksitet i eftersmagen. Det er en meget aristokratisk vin, godt afstemt og med stor modningspotentiale.

Barolo Tre Ciabót er særdeles velegnet til vildt eller oksekød eller prøv den, som italienerne ville gøre det, til parmesanost.

Produktion

Det er de små stenbygninger, man typisk ser på vinmarkerne i Piemonte (på lokaldialekt ”ciabot”), som har givet navnet til denne vin. For i dette tilfælde er druerne plukket på tre forskellige marker med hver deres ”ciabot” i tre forskellige kommuner: La Morra, Monforte d’Alba og Novello. Vinstokkene er fra 15 til 60 år gamle og vokser mellem 230-250 m.o.h., på en jordbund, som er domineret af blå mergel.

Gæringen af denne vin foregår på ståltanke med temperaturkontrol og varer normal i 9-14 dage efterfulgt af en malolaktisk gæring. Vinen er derefter modnet på en kombination af nye og brugte franske barriques (225 l.) og tonneaux (500 l.), samt ældre 900 liters slavonske træfade. Opholdet på træ forløber over 24-26 måneder, og vinen er desuden modnet i kælderen i 8 måneder efter aftapning.