Bel Colle Barbaresco Pajoré 2017
kr.349,00
På lager
Moderne producent med de bedste vinmarker i Barolo
Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater, som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale. Kort sagt: Vine med elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store, traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.
Barbaresco Pajoré fra mark med kultstatus
Druerne til denne Barbaresco stammer fra den anerkendte enkeltmark Pajoré i Treiso. Bel Colle ejer 1 hektar af marken, som har perfekt sydvendt eksponering. Druerne høstes, og ved hjemkomst til vingården presses de. Mosten fermenterer i temperaturstyrede ståltanke efter en kort periode i kontakt med tøris for at øge kompleksitet og aromaer. Mosten macererer herefter på drueskindet i 15 dage for at sikre en god farve og krop. Den færdiggærede vin lagrer 24 måneder på franske barriques og derefter 6 måneder på flaske, før den aftappes og frigives. Det resulterer i en velsmagende Barbaresco med en smuk granatrød farve med orange reflekser. Duften er raffineret med aromaer af modne, røde bær, violer og et strejf af krydderier. Smagen er liflig og kompleks med behagelige fløjlsbløde tanniner. Nyd denne elegante Barbaresco til retter med rødt kød, vildt og modne oste.