Yderligere information

Størrelse

Producent

Område

Underområde

Land

Varetype

Økologisk

Bel Colle NUWANDA Barbera d’Asti Superiore 2020

kr.169,00

På lager

Varenummer (SKU): 5305-1-1-1-1 Kategorier: , , ,
Moderne producent med de bedste vinmarker

Bel Colle blev grundlagt i 1976 af brødrene Franco og Carlo Pontiglione samt Giuseppe Priola. I 2015 blev Bel Colle erhvervet af Bosio Family Estates, som i 4 generationer har produceret vin i Piemonte. Luca Bosio har ansvaret for arbejdet i kælderen i samarbejde med Mario Albrito. Vingården og mange af vinmarkerne ligger i og omkring Verduno tæt på La Morra i den nordvestlige del af Barolo DOCG. Markerne ligger i et naturligt amfiteater, som altid har været anset for at være et af de bedste terroirs i Barolo. Vinstokkene har en perfekt eksponering mod sydvest og bader i eftermiddagssolskin. Dette specielle mikroklima danner grundlaget for ædle, intense og balancerede Barolo-vine med en særlig delikat karakter, bløde tanniner og et langt gemmepotentiale.

Kort sagt: Vine med elegance og typicitet! Luca Bosios filosofi i kælderen er at benytte en blanding af de store, traditionelle slavonske fade samt nye og gamle franske barriques. Han tilpasser fadtyperne og -lagringen alt efter årgangens karakter.

Enkeltmarks Barbera d’Asti Nuwanda Superiore

Druerne til Bel Colle NUWANDA Barbera d’Asti stammer fra den historiske enkeltmark, Bionzo, som dækker et areal på 2,75 hektar i Costigliole d’Asti. Marken ligger i 300 meters højde og består af kalkholdig lerjord med perfekt eksponering mod syd. Vinstokkenes alder er 30 år. Druerne høstes, og ved hjemkomst til vingården presses halvdelen. Den anden halvdel opbevares i 10 dage i et tørrerum, hvorved druerne skrumper ind og reducerer udbyttet med 30%, inden de presses. Det koncentrerer smagskomponenterne. Vinen gærer i temperaturkontrollerede, rustfri ståltanke og macererer med skallerne i 10 dage for at udtrække farve og tannin. Herefter flyttes den til en blanding af store franske egetræsfade og små barriques, hvor den lagrer 24 måneder, inden den aftappes på flaske. Nuwanda er indianernes symbol på styrke og kraft og afbildes med et lyn. Bel Colle har opkaldt deres mest muskuløse Barbera efter Nuwanda.

Vinen

Du får her en fyldig og kraftig Barbera med en mørk, rubinrød farve. I næsen er den en eksplosion af intense aromaer af modne brombær, tranebær og kirsebær. I munden er den tæt pakket med en koncentration af mørke bær, blomster og søde krydderier. Finishen er lang og fyldig med et mineralsk touch. Skænk den ved 18 grader og nyd den til retter med vildt, kød og modne oste.