Yderligere information

Land

Område

Underområde

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

Bibbiano Chianti Classico 2020

kr.139,00

På lager

Varenummer (SKU): 1937 Kategorier: , ,
Vinhuset

Bibbiano Chianti Classico kommer fra ejendommen Bibbiano som ligger i Castellina in Chianti. Kommunen er beliggende nord, nord-vest for Siena. Sammen med Gaiole, Radda og Greve udgør de 4 oprindelige kommuner i Chianti Classico, der nu omfatter i alt 9 kommuner. Ejendommen er grundlagt i 1865 af familien Marzi Marrocchesi. De har i alt 220 ha jord, hvoraf størstedelen er beplantet med skov og oliventræer.

De nuværende ejere Tommaso og Federico Marzi Marrocchesi har i alt 26 ha vinmarker. Der er efter Chianti-forhold tale om en ganske lille producent, der i dag er fuldt økologisk certificeret. Orienteringen for vinproduktionen er at forene det traditionelle med det moderne. Fokus er på Chianti, fremstillet af Sangiovese, idet man ønsker at holde sig fri fra den tendens til internationalisering af Chiantis udtryk. Som er en konsekvens af, at mange ejendomme har valgt at blande franske sorter som Cabernet Sauvignon og Merlot i vinen. Man kan argumentere, at dette udvander Chianti som en særegen vintype. Disse druesorter har det med let at maskere eller overdøve Sangioveses karakter.

Vinen

Fokus på Sangiovese resulterer hos Bibbiano i både drue- og type-rigtige vine. Der dyrkes både Sangiovese Piccolo og Sangiovese Grosso. Der fremstilles to Chianti som Gran Selezione, den højeste kategori, en Riserva og en Chianti Classico på basis niveau.

Druerne til Bibbiano Chianti Classico håndhøstes og selekteres typisk i den anden halvdel af september og forud er gået en seriøs tilgang i marken, hvor der også grønthøstes. Tanken er at lave en værdig Chianti Classico, der er nuanceret og primærfrugtig og således ikke er forstyrret af sekundæraromaerne fra træ. Hermed opnås også en ønskværdig spændstighed i vinen, der fremtræder elegant og aldrig snerpende, og med en meget fin koncentration og harmoni. Vinen er appellerende og drikkeværdig fra frigivelsestidspunktet, og den er også gastronomisk alsidig og velegnet. Her er således en mulighed for at smage et balanceret og særdeles interessant udtryk for Toscanas store blå drue – Sangiovese.

Intenst rubinrød. Ren, frisk typerigtig næse, der genkalder kirsebær, blå blommer, tobak og lakrids. I munden medium smagsfylde med spændstig, nuanceret frugt og god smagslængde.

Velegnet til et bredt udsnit af pastaretter, tomatbaserede saucer, stegt og grillet rødt kød, oste og charcuteri.

Se vores udvalg af Chianti her: https://tnv-vin.dk/?s=chianti&post_type=product&dgwt_wcas=1