Yderligere information

Størrelse

Land

Område

Underområde

Varetype

Økologisk

Producent

Bibbiano Montornello Gran Selezione Chianti Classico 2018

kr.299,00

På lager

Varenummer (SKU): 1148 Kategorier: , ,

Ejendommen Bibbiano ligger i Castellina in Chianti, der er beliggende nord, nord-vest for Siena, og som sammen med Gaiole, Radda og Greve udgør de 4 oprindelige kommuner i Chianti Classico, der nu omfatter i alt 9 kommuner. Ejendommen er grundlagt i 1865 af familien Marzi Marrocchesi og har i alt 220 ha jord, hvoraf størstedelen er beplantet med skov og oliventræer. De nuværende ejere Tommaso og Federico Marzi Marrocchesi har i alt 26 ha vinmarker, hvorfra vi importerer i alt 5 forskellige vine: 4 Chianti og en Vinsanto. Der er efter Chianti-forhold tale om en ganske lille producent, der i dag er fuldt økologisk certificeret. Orienteringen for vinproduktionen er at forene det traditionelle med det moderne, og fokus er på Chianti, fremstillet af Sangiovese, idet man ønsker at holde sig fri fra den tendens til internationalisering af Chiantis udtryk, som er en konsekvens af, at mange ejendomme har valgt at blande franske sorter som Cabernet Sauvignon og Merlot i vinen. Man kan argumentere, at dette udvander Ch anti som en særegen vintype, idet disse druesorter har det med let at maskere eller overdøve Sangioveses karakter. Fokus på Sangiovese resulterer hos Bibbiano i både drue- og type-rigtige vine, og der dyrkes både Sangiovese Piccolo og Sangiovese Grosso. Der fremstilles nu to Chianti som Gran Selezione, den højeste kategori, en Riserva og en Chianti Classico på basis niveau.

Chianti Classico Vigne di Montornello er nu ophøjet til Gran Selezione og fremstilles af 100% Sangiovese, hovedsageligt af undergrenen” piccolo, der er vidt udbredt i Chianti, mens top-Chianti’en fremstilles af Sangiovese Grosso, som eksempelvis kendes fra Montalcino. Druerne kommer fra Montornello og håndhøstes typisk i slutningen af september og begyndelsen af oktober. Denne Chianti er niveauet over den i øvrigt meget fine Riserva hos Bibbiano og her er tale om en ganske komplet vin med stor egenart og udtryksfuldhed. Den åbenbarer et fuldt spektrum af klassiske Sangiovese-træk, med typiske aromatiske kvaliteter og en skøn, smagsfylde med nerve og smidige tanniner, der giver vinen en fløjlsagtig tekstur. Denne Chianti er nænsomt afstemt med træ, således at frugten ikke maskeres og med dekantering fremkommer et attraktivt præg af underskov i vinen.

Vinen gennemgår ca. 20 dages maceration på temperaturkontrollerede ståltanke. Lagret 24 måneder på franske tonneaux, medium toast, og dernæst 6 måneders flaskelagring før frigivelse.

Intenst rubinrød farve. Næsen genkalder kirsebær, blå blommer, tobak, læder og underskov. I munden stor smagsfylde, flot struktur og smukt udfoldet frugt med både dybde og længde.

 

Prøv den til de bedste pastaretter som f.eks. pasta med ragú af vildsvin, rosmarinstegt lam samt stegt og grillet rødt kød.