Yderligere information

Land

Inkl Pant

Ja

Allergener

Gluten

Størrelse

50 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Bies bryghus Torvekonen Classic 4,6% alk.

kr.46,00

På lager

Varenummer (SKU): 5655-1-2-1-2 Kategorier: , , ,
Bies bryghus Torvekonen

Bies bryghus Torvekonen Classic håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret. En blød og gylden classic pilsner. Maltens komplekse sødme krydret med humlens urteagtige bitterhed har resulteret i en let drikkelig gylden classic med en eftersmag som bliver hængende og smager af mere. En hyldest til samfundet, og de kvinder der i mange år stod på byens torv som torvekoner og solgte alt fra uld og strømper til grise og nybagt brød. På Store Torv i Hobro står et springvand med en skulptur af byens torvekone. Skulpturen bærer navnet “Torvekonen” i centrum. Den er lavet i 1951 af Adam Fischer og opstillet af Sparekassen Hobro som markering af Sparekassens 100 år.

Historien

I Hobro ligger et fantastisk lille stykke Danmarkshistorie, nemlig historien om Danmarks ældste stadig fungerende bryggeri. Det hele startede i 1841 hvor brødrene Frederik og Anton Bie stiftede et bryghus på adressen Adelgade 26. I 1846 sælger de bryggeriet til deres yngre broder Hans Jacob Bie for 1.400 rigsdaler.
I 1888 begynder Bies Bryggeri at eksperimenter med maltxtrakt-øl, noget der gør bryggeriet kendt i Hele Danmark.
Hans Jacob Bie dekoreres i 1901 med Ridderkorset for sin indsats for Bies Bryggeri og Hobro, hvor han bl.a. i gennem en lang periode har siddet i det lokale byråd.
I 1904 dør Hans Jacob Bie, 83 år gammel, og hans søn Jacob Anker Bie overtager bryggeriet.
Hobro Mineralvandsfabrik opkøbes i 1913, og Bies Bryggeri slår sig på produktion af mineral- og sodavand.

Den nye generation

I 1928 modtager også Jacob Anker Bie Ridderkorset, og ved hans død i 1936 overtager Hans Jacob Bies svigersøn Arnold Svendsen bryggeriet.
Det bryganlæg der i dag kan ses i Bies Bryghus’ museum er installeret af brygger Svendsen i 1941.
Efter 2. verdenskrig kommer der flere nye øltyper, som blandt andet Hobbie og påskebryggen ”Kyllinger”.
I 1960’erne kommer Fyrkat Borgbryg som en hyldest til vikingeborgen i Hobro samt flere sodavand såsom ”Pari Cola”, ”Hawaii Ananas” og den mere velkendte ”Messina”.
Bies Bryggeri kan fejre 125 års jubilæum i 1966, og det fejres med en jubilæumspilsner, som bliver en af de bedste sælgende nogensinde.
Arnold Svendsen dør i 1977, og som følge af stigende pres fra de større landsdækkende bryggerier som Ceres, Tuborg og Carlsberg må Bies Bryggeri dreje nøglen om den 1. december 1980.
I 1986 freder Hobro Kommune bygningerne.

Nyere tid

I 2006 opstår ideen om at etablere et mikro-bryggeri i de gamle fredede bygninger for H. J Bies Bryggeri. Efter dialog med kommunen, kulturarv styrelsen og andre instanser, udbydes projektet på folkeanparter, og i dag ejes bryggeriet af ca 1.700 lokale anpartshavere. Efter en større ombygning og indretning åbnede Bies Bryghus i 2010. Bies bryghus består af en restaurant, et mikro-bryggeri samt et flot museum, alt sammen på netop dét sted hvor det hele startede i 1841, nemlig Adelgade i Hobro.
Bryghuset drives af en frivillig arbejdende bestyrelse på 7 personer, samt en underskov af frivillige hjælpere. Restauranten er bortforpagtet, og er ét af Hobros foretrukne spisesteder. På Bies Bryghus produceres der håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret øl i batch af 1.000 liter. Martin Schau er ansat som lønbrygger, og der brygges øl i Hobro ca. 1 gang om måneden. Øllet sælges på fustager i restauranten eller ud af huset til receptioner, fødselsdage m.v. Flaske øl produceres i samarbejde med Randers Bryghus efter de samme opskrifter som hjemme i Hobro. Sortimentet er 9 forskellige øl.