Yderligere information

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Bodegas Ochoa Gran Reserva 2014

kr.259,00

På lager

Varenummer (SKU): 5355 Kategorier: , , ,

Ochoa Gran Reserva er lavet på en blanding af den lokale drue Tempranillo (50-55%) og de for området mere eksotiske druer Cabernet Sauvignon og Merlot fra vinmarkerne El Secadero, La Milla and Montijo. Tempranillo, som er en tidligt modnet drue, giver megen elegance og en meget god fylde til vinen. Cabernet Sauvignon og Merlot giver en flot struktur og intensitet til vinen, en karakter som i øvrigt er forstærket af en modning i 2 år på amerikanske og franske egetræsfade (225 l.) med en omstikning hvert halve år. Efter aftapningen (meget let filtrering) er vinen yderligere lagret i min. 3 år på flaske. Ochoa Gran Reserva er en meget vellavet og spændende vin, hvor elegancen helt klart er blevet prioriteret. Vinen har en meget dybrød farve og en duft domineret af nuancer af kirsebær, vanille og krydderier. I smagen er man ikke i tvivl om dens spanske herkomst, med en flot harmoni mellem Tempranillos fylde og påvirkningen fra fadlagringen. Man fornemmer også en rankhed og en klasse, som især Cabernet Sauvignon er ansvarlig for. Ochoa Gran Reserva egner sig fint til retter med f.eks. okse-, lamme- eller vildtkød.

Bodegas Ochoa ligger i byen Olite, hovedstaden i provinsen Navarra. Faderen Javier Ochoa har i de seneste år sikret sig et ry som en af de bedste vinmagere i Spanien og har i øvrigt høstet meget stor anerkendelse som initiativtager og leder af vinforsøgsstationen EVENA i Navarra. I 12 år var han på denne måde med til at forbedre niveauet for vinproduktionen i området, inden han til sidst forlod stationen for at hellige sig produktionen på familiens i alt 143 ha. vinmarker, sammen med hustruen Marivi.
I 2015, som 70-årig, overdrog han ansvaret for vinificeringen til sin ønolog-uddannede datter Adriana, som allerede da i en årrække havde arbejdet ved hans side. Den handelsuddannede lillesøster, Beatriz, har overtaget ansvaret for administrationen af vinhuset og salget af vinene, så kontinuiteten er således sikret på Bodegas Ochoa.
På Bodegas Ochoa arbejder man på en mere bæredygtig profil. 40 hektar blev således allerede konverteret til økologi i 2016, og man har siden arbejdet videre med en overgang til økologi i løbet af 5 år for alle de parceller som producerer røde druer.

Navarra DO-distriktet ligger i det nordøstlige Spanien tæt ved Rioja distriktet, hvilket nok er årsagen til, at Navarra i mange år har levet en beskeden tilværelse i skyggen af “storebroderen”. Men tingene er ved at ændre sig til stor glæde for dem, som leder efter gode spanske vine til rimelige priser. Her kan man blandt et stort udbud af vine få råd til at eksperimentere lidt.
I Navarra har man bl.a. hentet en del af fornyelsen i fortiden, ved igen at anvende druesorten Graciano, som engang var meget almindelig i vinmarkerne, og som ofte tilfører mere kompleksitet end f.eks. Garnacha. Den berømte vinforsøgsstation i Olite ‘EVENA’ (Estación de Viticultura i Enologia de Navarra – som Javier Ochoa fra Bodegas Ochoa i mange år var leder af), har siden 1981 haft en særdeles markant indflydelse på den store fornyelse, der er sket i dette distrikt. Forsøg i vinmarker (med nye druesorter/vinstokke, beskæringstekniker, sygdomsbehandling osv.) og i kælderen (gærtyper, fadtyper, assemblage, modning, filtrering m.m.) samt et omfattende uddannelsesprogram for vinproducenterne i området har været guld værd…!