Yderligere information

Størrelse

Område

Land

Varetype

,

Økologisk

Producent

Bojador Branco Vinho de Talha 2016

kr.199,00

På lager

Varenummer (SKU): 1615-1 Kategorier: , ,

Bojador Branco Vinho de Talha er en portugisisk hvidvin lavet på druerne Perrum, Roupeiro, Rabo de Ovelho og Manteudo. Vinen er lavet efter Alentejos traditionelle forskrifter. Det indebærer blandt andet en smule skindkontakt – vinen kunne kaldes en let orangevin – og gæring på de traditionelle amfora’er, talha, som vinen tager navn efter. Toppen er åben, men for at forhindre oxidering lægger man et lag af olivenolie på overfladen af vinen.

Farve: Let orange-gylden.
Duft: Superudtryksfuld og karismatisk duft af stenfrugt (abrikos og fersken), appelsinmarmelade og kaprifolie.
Smagsnoter: Virkelig flot integreret tannin, som på ingen måde overdøver, men spiller flot med noter af honning, appelsinskal, orangeblomst og abrikos.

Serveringsforslag: Nyd den afkølet – fx til grillet blæksprutte eller et charcuteri-fad med oliven, gode skinker og hårde oste.

Bojador er ikke noget almindeligt vinhus. Projektet er winemaker Pedro Ribeiros hjertebarn – en gammel drøm om at puste liv i Alentejos traditionelle vine. Et lille foretagende, oprindeligt, men med Jancis Robinsons positive udtalelser om Bojadors vinho de talha, kom projektet pludselig på hele vinverdenens læber. Men hvad er der særligt ved disse vine? Jo, Talha er en traditionel, portugisisk amfora, som, særligt i Alentejo, har været brugt til at gære vinen. Metoden er over 2000 år gammel, og stammer fra romerne. Krukkerne har ingen låg og ingen temperaturstyring. Vinen fermenteres udelukkende med naturligt forekommende gær, og den beskyttes mod luften af et lag olivenolie! Og når vinen skal filtreres, tappes den ud gennem bunden af amforaen, hvor der ligger et lag af stilke med funktion som filter.