Bove Poggio d’Albe Montepulciano 2016 – 1,5 liter i trækasse
kr.249,00
På lager
Bove Poggio d’Albe Montepulciano
Bove Poggio d’Albe Montepulciano er en karakterfuld, harmonisk og tiltalende repræsentant for denne vintype. Aromatisk kombinerer den noter af frisk og konfiteret, krydret rød frugt, med et typisk lakridspræg. Der findes især mindelser om brombær, kirsebær og blå blommer. Vinen er moderne tænkt og er let afstemt med fad, fra 7 måneders lagring på franske barriques, der tilføjer vinen et smidigt udtryk og diskrete, frugt-fremhævende noter af kakao og vanilin. Det er en vin af middelfylde, med en blød og attraktiv struktur og fin saftighed i udtrykket. En balanceret, blød og madegnet Montepulciano d’Abruzzo.
Oplevelsen: Rubinrød farve. Vinen fremviser et typerigtigt udtryk med rød, krydret bærfrugt, og en behagelig stoflighed, understøttet af smagsfylde og en blød struktur. En charmerende og harmonisk
Montepulciano d’Abruzzo.
Associationer: Kirsebær, blå blommer, svesker, Konfiteret frugt, Lakrids, vanilin, kakao.
Velegnet til: Antipasti, forretter, Pasta med ragù, pizza, Stegt og grillet rødt kød, Lam og Porchetta
Producent
Cantine Bove er officielt grundlagt i 1930, hvor man etablerede sig med 30 ha jord, men familien Bove har beskæftiget sig med vindyrkning siden slutningen af 1800-tallet. Ejendommen ligger nær byen Avezzano i provinsen Aquila, i den midt-italienske region Abruzzo, der har kystlinie ud mod Adriaterhavet. Bove ledes nu af Eleuterio og sønnen Dario Bove, der råder over ca. 60 ha vinmarker, men der suppleres med commerciante- eller købmands-virksomhed, idet der indkøbes druer fra dyrkere, med hvem man har haft et samarbejde i årevis. Samarbejdet med faste underleverandører er med til at sikre en stabil adgang til gode og sunde druer, der med Boves moderne produktionsudstyr transformeres til kvalitetsprægede vine, også i det helt lave prissegment.
Produktion
Vinbruget er således anerkendt for at skabe troværdige og karakterfulde vine, der har et stærkt forhold mellem pris og kvalitet, også for de dyrere udgavers vedkommende og er ydermere også leverandør til Vatikanstaten. De hvide fremstilles på den lokale Trebbiano, eventuelt tilsat en smule Chardonnay, mens de røde, med en enkelt undtagelse, fremstilles af 100% Montepulciano, der således er den vigtigste drue for vinbruget. Montepulciano er Italiens næstmest plantede druesort, der kan give vine, som varierer enormt i både kvalitet og udtryk og den kan således også, modsat mange andre sorter, give virkelig gode, prisrimelige og letforståelige vine. Druen er tykskallet og giver ofte meget farvemættede vine med et moderat indhold af syre og relativt bløde tanniner, og en karakter af mørk, rød frugt – ofte kirsebær og blommer – der har noget næsten animalsk over sig.