Yderligere information

Område

Land

Producent

Allergener

Sulfitter

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Brightwater Vineyards Pinot Noir 2018

kr.220,00

På lager

Varenummer (SKU): 4883-1 Kategorier: , , ,
Vinen

Druerne til Brightwater Vineyards Pinot Noir kommer fra den certificerede bæredygtige parcel i Ranzau Road, Hope. Gennem hele modningen er der med håndkraft fjernet blade, så klaserne har fået flest mulige soltimer. Der bliver høstet af flere omgange for at være sikker på, at klaserne er helt perfekt modne.
Druerne bliver afstilket ved ankomsten til vineriet og ligger koldt til udblødning inden selve gæringen. Under gæringen bliver der stadig omrørt og presset med håndkraft for at optimere ekstraktionen.
Vinen har fået 11 måneders lagring på franske fade, netop den længde som Brightwater mener er passende for at integrere en passende mængde tannin til vinen.
Kirsebærfarver i glasset og med en duft af bær som hindbær, skovbær, violer, og vanilje. Saftig og let krydret i smagen, og så er der samtidig lidt små fine jordbær- og hindbærtoner. Behagelig frugtsyre, der komplimenterer frugten og fadnoterne i vinen fint. Alt i alt kan man simpelthen bare smage, at vinmageren kan sit kram med Pinot Noir.

Drik vinen svalet til lettere retter af fjerkræ, kalv eller gris.

Producent

Brightwater Vineyards startede I 1992, hvor Gary og Valley Neale besluttede at lave vin i det smukke område Nelson. Ægteparret vendte hjem til New Zealand efter nogle år i udlandet, og egentlig var tanken at dyrke æbler, men heldigvis blev det vin i stedet. Regionen er kendetegnende ved de mange solskinstimer, smukke grønne bjerge og vinhuse beliggende tæt ved havet. De mange soltimer kombineret med den kølige vind fra havet, giver vinene en langsom modning, der bevarer aromaerne i vinene. Markerne ligger på en gammel flodseng tæt på byen Brightwater og produktionen er på kun 10.000 kasser årligt. Indtil videre dyrker man Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling og Merlot. De første år solgte de druerne til de store spillere på markedet for New Zealandsk vin, men i 1999 startede de deres egen ”label”.
Chefønologen er i dag Tony Southgate, der har stor erfaring fra sine år på Cloudy Bay og Fromm.