Mængderabat

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Område

Underområde

Cantina Sampietrana 1952 Primitivo 2021

Original price was: kr.115,00.Current price is: kr.100,00.

På lager

Rabat TypeAntalPris per styk
Pris ved minimum6 + kr.90,83
Varenummer (SKU): 2565 Kategorier: , ,
Cantina Sampietrana 1952 Primitivo

Druerne til Cantina Sampietrana 1952 Primitivo høstes ved håndkraft og selekteres nænsomt, inden de sendes til presning. Den færdige vin lagres ca. 3 mdr. på barriques, dernæst 3-6 mdr. på flaske. Resultatet er en imødekommende vin med rig krydret bouquet, blød rund fylde, elegant frugt og sødmefulde tanniner.

Primitivo 1952 er en fint balanceret vin som gør sig godt til hverdag og fest, og som med sin brede appellerende stil er perfekt til arrangementer med mange deltagere.

Vinen anbefales til lyst såvel som rødt kød samt vildt, og er desuden ideel til pasta med tomat.

Producent

Cantina Sampietrana, der blev stiftet i 1952, er beliggende i byen San Pietro Vernotico, mellem Brindisi og Lecce, og er et af de historiske vinhuse i Salento-området. I dette område har vindyrkning spillet en central rolle gennem generationer, men typisk er de fleste druer blevet solgt til vinfremstilling hos vinproducenter længere nordpå. Sampietrana samlede i 1952 en række selvstændige vinbønder, som indtil da blot havde dyrket druer med videresalg for øje, og begyndte at vinificere og markedsføre vinen. På denne måde skabtes et af de første kooperativer i Puglia. I dag er vinhuset et af de toneangivende kooperativer i området med samlet ca. 200 hektar marker fordelt fortrinsvis på druetyperne Primitivo, Negroamaro og Malvasia Nera.