Yderligere information
Varetype | |
---|---|
Land | |
Størrelse | 100 cl. |
Økologisk | Nej |
Capionium Gløgg 17% vol.
kr.249,00
På lager
Capionium Gløgg er produceret af Daniel Capion. Smagen er karakteristisk, overraskende, camoufleret – stærk og fløjlsagtig på samme tid. Traditionelle krydderier er antydet og rødvins-komponenten er afdæmpet til fordel for saft, portvin og ethanol. Produktet kan med fordel serveres i et transparent ufarvet glas så renheden og den flotte dybe farve kommer til udtryk sammen med kontrasten til de lyse hele mandler i bunden af glasset. Råvarerne der anvendes er af bedste kvalitet. Fremstilling er udelukkende small-batch skala – tapning foregår omhyggeligt med hygiejne og kvalitetssikring i fokus.
Historien om capionium starter i 1999. En nyuddannet pharmaceut opdager en gammel apoteker gløggopskrift og beslutter at familie og venner skal være frivillige forsøgspersoner. Anmeldelsen fra gæsterne var imponerende. Med tiden kom capionium til at danne tradition og ramme om kvalitetstid med venner og familie – flydende julestemning. Ukendt for gæsterne var en betydelig fortyndingsfejl samt anvendelsen af en forhåndenværende ingrediens i mangel af bedre. Den ‘fejlbehæftede’ men fortrinlige opskrift blev naturligvis ophøjet til standard – resultatet af denne gløgg-mutation” er capionium. Dette blev starten på en tradition der stadig opretholdes. På opfordring bliver capionium nu produceret i small-batch skala til glæde for de der kender den i forvejen og dem der stadig har oplevelsen til gode.
Når det er koldt udenfor skal capionium indtages opvarmet. Passer fortrinligt til november, december, januar og februar. Sådan gør du:
Udstyr:
– capionium
– mandler
– gode klare glas (f.eks. hvidvin)
– gryde med låg
– termometer, evt. med alarm
(invendigt vintermometer, nåletermometer eller rent stegetermometer)
Metode A:
– hæld den ønskede mængde capionium i gryden
– monter termometer, sæt evt. alarm til 65° Celsius, kom låg på gryden
– start opvarmning ved middel varme
– glassene tørres af i rent viskestykke
– mandlerne smuttes og kommes i glassene ad hoc
– ved 65° Celsius tages gryden af varmen
– capionium hældes i glassene og alle er glade