Yderligere information

Størrelse

70 cl.

Producent

Land

Varetype

Økologisk

Nej

Carupano Reserva 21 Privada 40 %

kr.499,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5669-1-1 Kategorier: ,
Produktet

Carmen López de Bastidas er Venezuelas eneste kvindelige masterblender, og Carúpano 21 er hendes mesterværk. Rommen, med undertitlen Reserva Privada, er lagret op til 21 år på amerikanske egetræsfade. De varme dage og kølige nætter giver en høj fordampning, og fadene toppes ikke op igen, som man ellers gør i andre lande. Sådan er traditionen i Carúpano, for det giver ifølge dem den bedste rom, og så må man leve med at processen er bekostelig.

Farve: Mahogni
Duft: Dybe, mørke noter af kaffe, kokos, tørret frugt, tobak og chokolade.
Smagsnoter: Behagelig sødme og god fedme i munden. Tørret frugt (dadler, rosin), vanilje, karamel og et balanceret, afsluttende strejf af krydrede fadnoter.

Serveringsforslag: Bør nydes rent.

Producent

Ron Carupano produceres i Venezuela adskiller sig fra rom fra andre lande. Den høje luftfugtighed i den Caribiske hav-brise og det varme klima intensiverer lagringsprocessen og giver et unikt præg. Desuden sikrer Venezuelas strenge juridisk rammer en fremragende kvalitet og høje konkurrencemæssige standarder. Lagringen skal være minimum 2 år, og skal finde sted i lukkede tønder, hvilket betyder, at tabet fra fordampning ikke kan genopfyldes. Dette resulterer i lagret rom af højeste kvalitet med en farve, aroma, viskositet og smag, der er unik for Venezuela. Det endelige produkt skal være mindst 40 vol-% eller 80 proof.

Historien om Ron Carupano går helt tilbage til år 1762, hvor den spanske kaptajn, Félix del Fierro, grundlagde haciendaen (dengang Altamira) i Carúpano-dalen i Macarapana, Venezuela. I dag er Ron Carupano blandt de førende producenter i Venezuela, med landets første og eneste kvindelige Master Blender, Carmen López de Bastidas, i spidsen. Carmen har i 30 år, og med stor passion, udviklet profilerne til deres unikke produkter.