Tilbud

Yderligere information

Størrelse

Område

Land

Varetype

Økologisk

Underområde

Celler Pinol Raig de Raïm 2017

kr.199,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4193 Kategorier: , ,

Celler Pinol ligger i Terra Alta-distriktet 3 timers kørsel syd for Barcelona – lige uden for Priorat. Det er håndarbejde hele vejen igennem – små bush-wine” vinstokke med Grenache og Carinena. Stilmæssigt minder vinene uhyggeligt meget om Priorats vine – blot til langt billigere priser.

Navnet for denne vin betyder solstråle på catalansk. Raig de Raïm hovedsageligt af Garnacha (Grenache) og Carinyena (Carignan) tilsat små mængder Syrah og Merlot afhængig af årgangen. Efter gæringen på ståltanke bliver vinen modnet 4-6 måneder på fade af fransk eg.

Raig de Raïm Tinto er lavet i den stil, man i Spanien kalder joven, det vil sige med masser af saft og frugt og mindre fadpåvirkning. Alt i alt, charmerende vine, som kan drikkes i deres ungdom. Farven i denne vin er rubinrød med et klart skær. Duften afslører toner af modne, røde bær og samtidig friske, grønne toner af krydderurter. I smagen har vinen god friskhed og charme med noter af lakrids og moden balsamico. Slutteligt fornemmes et godt integreret fadpræg.