Yderligere information

Land

Underområde

Område

Producent

Størrelse

Varetype

Økologisk

Château Lilian Ladouys 2011

kr.275,00

På lager

Varenummer (SKU): 4905 Kategorier: , ,

Chateau Lilian Ladouÿs er nabo til Cos d’Estournel og Lafite-Rothschild. Slottes come-back i slutningen af 80’erne skyldes den ambitiøse familie Thieblot, der siden 1989 investerede enorme summer i slottet. Slottes blev ledet af Jean-Jacques Godin, tidligere direktør på Ch. Pichon- Longueville Comtesse. De store investeringer har båret frugt og har fået slottet op på et højt kvalitetsniveau.

 

I 1997 overtog et bankkonsortium aktiemajoriteten og familien Thieblot forlod slottet. Siden 2007 har slottet tilhørt Lorenzetti familien. Lilian-Ladouÿs er en kødfuld og kraftig vin men med en imødekommende og ret blød struktur og både både race, finesse og elegance. Den har indtagende bouquet af sort frugt og antydning af vanille fra egefadslagringen, og en smag med masser af saft og kraft til en lang levetid.

 

Vinen er sammensat af Merlot (ca. 45-60%), Cabernet Sauvignon (ca. 40-55%) og små mængder Petit Verdot og Cabernet Franc. Druerne høstes manuelt fra i gennemsnit 35 år gamle vinstokke, kold maceration, alkoholisk gæring på stål, malolaktisk gæring på stål (ca.90%) og egefade (ca.10%) og lagring på barriques i 14-16 mdr. – andelen af ny eg afhænger af årgangen men andrager typisk 30-40%.