Yderligere information

Størrelse

Land

Område

Underområde

Varetype

Økologisk

Producent

Château Mont-Redon Lirac 2020

kr.169,00

På lager

Varenummer (SKU): 87 Kategorier: , ,

Château Mont-Redon er et af de få egentlige vinslotte i Chateauneuf-du-Pape i Rhonedalen. For at adskille sig har man valgt en anderledes flasketype med en pave-hat i stedet for by-nøglerne. Slottet nyder meget stor anerkendelse og modtager altid flotte bedømmelser i vinbladene.

Lirac er nabo kommune mod vest fra Chateauneuf-du-Pape. Begge distrikter er kendetegnet ved den udpint jord dækket af ret store sten. De store sten har to formål, det ene er at opsamle varmen og frigive den i aften timerne. Det andet formål er at stenene virker beskyttende i tørke perioder. Forskellen er, at Chateauneuf-du-Pape er lidt mere bakket skabt af udvaskning fra Alperne, hvor Lirac er det flade stykke for foden af bakkerne.

Château Mont-Redon Lirac er sammensat af følgende druer: 70 %  grenache – 20 %  syrah – 10 %  cinsault

Langs Rhone-dalen kan man næsten finde alle former for vinlandskab. Det kendteste af dem alle er området ved Chateauneuf du Pape, hvor jordbunden består af store rullesten fra Alperne, som om natten afgiver den varme, de har opsamlet i løbet af dagen. Helt mod nord finder man de bratte skråninger af kiseljord eller granit fra Massif Central. Ellers er det de ler- og kalkholdige jordbunde, der dominerer. Rhône-dalen forbinder faktisk tre store geologiske områder, nemlig Alperne, Central Massif og de store kalkholdige sletter. På grund af flodaflejringerne bliver jordbunden mere kompleks, hvorved vinene får deres helt eget udtryk, selv inden for den samme appellation.

Vine fra Château Mont Redon