Tilbud

Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Land

Område

Underområde

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Château Vaugelas Cuvée “V” 2018

kr.119,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 2108 Kategorier: , ,

Château Vaugelas strækker sig over 130 ha. vinmarker beliggende på de stenede ler- og skifferholdige aflejringer i kommunen Camplong d’Aude, mellem Mont Alaric og Black Mountain og “slottets” daglige leder hedder Christian Mignard. I kældrene ligger 2 koniske vinfade på hver 80 hl. samt mere end 400 fade hvoraf 1/3 fornyes hvert år. Slottet’s ene kælder prydes af et stort fresco maleri malet af den kendte franske maler Jean-Claude Dauguet. Maleriet er en festlig hyldest til vin og Château Vaugelas.

“V” er Château Vaugelas fineste vin, hertil anvendes kun de bedste druer. Château Vaugelas’ vinmarker er placeret på de stenede ler- og skifferholdige aflejringer, der er så typiske for Orbieu. Druerne, der anvendes til vinen, er hovedsageligt de klassiske og fremragende sorter Grenache, Syrah og Carignan suppleret med en smule Mourvedre. Der håndhøstes, sommetider høstes samme parcel flere gange, for at sikre optimalt modne druer. Vinifikationen er som på et top Bordeaux slot. Druerne afstilkes inden presning og vinificeres seperat, man prioriterer lang maceration på drueskindet for at øge koncentrationen af farve og smag.

“V” lagres 11 måneder på fade af ny og nyere eg. Vinen er sammensat af: 30% Grenache, 30% Syrah, 30% Carignan og 10% Mourvèdre. Farven er dyb mørkerød. Duften domineres af modne røde frugter, mørk chokolade og søde krydderier. Smagen er kraftig med bløde modne tanniner, der er pakket ind i flot frugt. Fadet er perfekt integreret i duft og smag. Det er en saftig og flot afrundet vin med en flot længde, hvor man imponeres af en spændende kombination af sødme og antydninger af lakrids. Et lille vidunder. Serveres til en god steak, lam eller vildt.

Serveres ved 17 ° C.