Chiappini Guado de’Gemoli Bolgheri Superiore 2017
kr.599,00
På lager
Noget af det bedste fra Bolgheri regionen
Chiappini Guado de’Gemoli Bolgheri Superiore er blandt de absolut bedste vine, som produceres i hele Bolgheri regionen. Det er vin på 1. klasse – vin når det er bedst, og når den rette lejlighed byder sig.
Vinen er overvejende produceret på Cabernet Sauvignon(80%) med et skud Merlot(20%). I lagringsperioden ligger vinen 18 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 15% er helt nye fade.
Resultatet er en af de bedste vine der produceres i Bolgheri. En vin med en imponerende dyb farve. Smagen er super koncentreret og kompleks men samtidig meget elegant. Vinen har en utrolig dybde med aromaer af solbær, kirsebær, chokolade, kaffe, vanilje, krydderier, lakrids, cedertræ og kanel. Elegance og power på en og samme tid. Det er de karakteristiske træk ved denne vin, som har et enormt lagringspotentiale. Afslutningen er vedhængende og blød.
ServeringsTIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Chiappini Guado de’Gemoli Bolgheri Superiore bør serveres til kraftige kødretter, og tilbehøret ikke bliver for dominerende. Hæld vinen på en karaffel min. 3 timer før servering.
Vinhuset
Chiappini er beliggende lige i hjertet af Bolgheri-regionen på Via Bolgherese, vejen hvor regionens vigtigste producenter ligger.
Historien starter i 1950érne, hvor Giovanni Chiappini, søn af en landmand fra Marche, flyttede til Bolgheri-regionen for at købe jord og for at lave sin helt egen vin. Dengang var jordpriserne anderledes billige end i dag, og vinen fra Bolgheri var næsten ukendt og ikke særlig værdsat. Alting ser helt anderledes ud i dag her godt 50 år efter. Giovanni Chiappini er stadigvæk aktiv, og han driver i dag vingården sammen med sine to døtre Martina og Lisa.
Igennem årene har Giovanni Chiappini’s vine vundet større og større international anseelse. Det hele eksploderede dog da det amerikanske vinmagasin ”Wine Enthusiast” i 2013 gav Chiappini’s topvin – Guado de’ Gemoli – de maksimale 100 point.
Ejendommens samlede areal er på ca. 23 hektar, og de vigtigste druesorter er Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Petit Verdot og et lille plot med Sangiovese og Vermentino. Der produceres i gennemsnit kun omkring 60.000 flasker vin på ejendommen.
Siden 2010 har Chiappini arbejdet helt efter økologiske principper, hvorfor vinstokkene eksempelvis behandles med en vandbaseret urteblanding, og der gødes med organiske gødning af hensyn til jorden, miljøet og de mennesker, der arbejder i markerne. Den fulde certificering er gennemført på alle vine med årgang 2017.