Tilbud

Yderligere information

Underområde

Område

Allergener

Sulfitter

Land

Producent

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Cline Lodi Old Vine Zinfandel 2020

kr.119,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5637-1-1 Kategorier: , ,

Ægte Old Vine
Zinfandel Lodi Old Vines laves på druer, som kommer fra flere parceller i det klassiske Zinfandel-område Lodi. De fleste parceller ligger mere præcist i AVA-distriktet Mokelumne River, som er kendt for nogle af de ældste vinstokke og nogle af de bedste vine i Californien. Cline Cellars henter bl.a. sine druer på vinmarker, som er blevet dyrket i generationer efter generationer i samme familie, fx Fowler Ranch (beplantet i 1942), Hubert og Harney Vineyard (beplantet i 1962) og Alpine Vineyard (beplantet i 1968). Betegnelsen Old Vines er derfor ikke en overdrivelse!

Produktionen
En vin lavet på Zinfandel er altid en udfordring for kældermesteren ikke mindst når druerne kommer fra ældre vinstokke og har en smags- og tanninkoncentration, som nemt kan tage overhånd. Druerne bliver derfor straks afstilket og let mast ved ankomsten til kælderen for at mindske tanninekstraktionen. Gæringen foregår på lukkede ståltanke med druernes egen kærkultur, og vinen modnes derefter i 8 mnd. på franske egefade (35% nye, medium toasted), hvilket tilfører vinen en delikat karakter af vanilje og nødder. I det hele taget prøver man under vinificeringen at fremhæve friskheden, finessen og frugtkarakteren i vinen, som modvægt til vinens frugtsødme og intensitet.

Vinen
I Clines Zinfandel finder man karakterer af modne kirsebær, blommer og brombær i duften. I smagen er vinen meget frugtrig med lækre, krydrede toner og en flot finish med nuancer af vanilje og bløde tanniner. En god struktur og sprødhed giver den samtidig god nerve og harmoni. Det er en vin, som er meget behagelig i sin ungdom, men som får mere charme og kompleksitet med en smule alder. Serveres til lam, svinekød gerne røget, grillet fjerkræ, pastaretter eller grønsagsretter.

Cline Cellars
Fred Cline grundlagde Cline Vineyards nær Oakley i 1982 og fortsatte således i sin bedstefar, Valeriano Jacuzzis, fodspor. Efter fire år fik han følgeskab af sin kældermester-bror Matt, og de to pionerer har siden arbejdet på at udvikle det, man i dag ofte kalder den amerikanske Rhônestil. I 1991 blev produktionsfaciliteterne flyttet fra Oakley til Sonoma Valley (Carneros) på en ny ejendom, der udgør et areal på 140 ha. Stedet blev specielt udvalgt pga. sit kølige klima, der giver gode betingelser for de tilplantede druer: bl.a. Syrah, Viognier, Marsanne og Roussane.

Natur og bæredygtighed
Omtanken for naturen og bæredygtighed i produktionen er noget, der prioriteres højt på ejendommen. På taget af produktionslokalerne er installeret et stort solcelleanlæg, der leverer det meste af den strøm, man bruger på stedet. Alt vand hentes fra egen boring, og den del som bruges i vinproduktionen, efterbehandles i eget rensningsanlæg. I de forskellige vinmarker er der anlagt store vandreservoirs, som samler regnvandet og forsyner de drypvandingsanlæg, der er udlagt i markerne (drypvanding betyder en vandbesparelse på ca. 90%). Cline Cellars bruger kun miljøgodkendte stoffer til bekæmpelse af sygdomme og insekter. Siden 2000 har produktionen fulgt de bæredygtige regulativer, som er defineret af The Green String Way (Green String Farm).