Yderligere information

Størrelse

Land

Område

Varetype

Økologisk

Producent

Cueva del Chamán Sauvignon Blanc Bodega Santa Cruz de Alpera 2020

kr.85,00

På lager

Varenummer (SKU): 5629-1 Kategorier: , , , ,

Vinen har en lys gul farve med et grønt skær. I duften findes tropiske frugter med et strejf af citrus. Smagen er frisk og velbalanceret med en tydelig frugtig karakter.

Almansa DO ligger i provinsen Albacete, i det *sydøstlige hjørne af Spanien, og er mest kendt for kraftige rødvine., men der fremstilles også en del hvidvine. På trods af sin nærhed til Middelhavet er klimaet kontinentalt, med høje temperaturer i hele vækstsæsonen. Havets nærhed, samt det forhold at de fleste vinmarker ligger i omkr. 750 m højde, mindsker dog varmen noget. Den dominerende druesort til hvidvin er Verdejo, men der dyrkes også en del Sauvignon Blanc. Druerne til hvidvinene høstes om natten for at bevare friskheden. Mosten gæres ved lav temperatur og den færdige vin ligger med bundfaldet i 3 måneder, for at give vinen en fyldigere og blødere struktur.

Bodega Santa Cruz de Alpera blev grundlagt i 1947 af 25 vindyrkere. Mere end 60 år er gået og den tilegnede erfaring, vinhusets ekspansion og totalt moderniserede faciliteter, positionerer vinhuset som et af områdets stærkeste. Man tilstræber at bevare den kooperative identitet via unikke produkter i høj kvalitet, baseret mestendels på druen Garnacha Tintorera til de rød vine og Verdejo til de hvide. Med omkring 3.000 hektar vinmarker, hvoraf mere end en tredjedel dyrkes økologisk, møder vingården fremtiden med stor optimisme.