Yderligere information

Område

Allergener

Sulfitter

Land

Størrelse

75 cl.

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Diemersdal Sauvignon Rosé 2019

kr.99,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4942-1-1-1 Kategorier: , ,
Produktion:

Da Kaptajn Diemer gik i land sidst i 1600-tallet, giftede han sig med enkefrue Sneewind og overtog jorden, som efter sigende blev etableret til vinproduktion. Gamle fund tyder nemlig på, at der er blevet produceret vin på stedet i over 3 århundreder. I 1885 købte Louw-familien gården, og i dag er det 6. generation, der ejer stedet. De har sørget for at udvide farmen, så den nu dækker mere end 340 hektarer, hvoraf de 180 hektarer er beplantet med vinstokke. I dag er Diemersdal et velkendt vartegn i Durbanville Valley. Diemersdal er beliggende i sub-regionen ”Durbanville” i Western Cape-provinsen tæt på byen Cape Town i det sydvestlige hjørne af Sydafrika. Det er en af Cape Towns ældste vinregioner. Vinmarkerne pryder de kølige skråninger af Dorstberg med det berømte Taffelbjerg (Table Mountain) som malerisk baggrundskulisse. Thys Diemersdal blev ansvarlig for produktionen i 2005, og egentlig var det hans idé at blive kendt som Sauvignon Blanc-specialist. Men efter en række flotte internationale anerkendelser af husets rødvine, er produktionen nu på 60 % rødvin og 40 % hvidvin.

Det særlige ved Diemersdal er også, at de forener traditionelle, europæiske produktionsmetoder med nye, moderne teknikker fra de oversøiske vinlande. De eksperimenterer meget med deres vine, hvor der anvendes nye teknikker, egetræsfade og gærtyper. De lægger stor vægt på selv de mindste detaljer, da det vigtigste for dem er at producere vine med karakter og sjæl. De røde vine bliver gæret i store åbne kar for at fremelske de naturlige smagsstoffer og samtidig blødgøre tanninerne. Drueskallerne, der under gæringen konstant stiger op og ligger sig i overfladen, bliver hver fjerde time skubbet ned i mosten igen for at få mest muligt ekstrakt ud af druerne. Hvidvinene, som stadig er husets varemærke, bliver produceret i en frisk og liflig stil.

Vinhuset:

Denne rosévin er fremstillet på 93 % Sauvignon Blanc og 7 % Cabernet Sauvignon. Engang var Sauvignon Blanc synonymt med Loire og Bordeaux i Frankrig, men i dag tænker de fleste nok snarere på New Zealands Marlborough-distrikt, når de hører druens navn. Sauvignon Blanc-druen giver ganske lette vine med markant syre og frugt. Cabernet Sauvignon er sandsynligvis verdens mest berømte druesort. Druen er særlig kendt fra Bordeaux i Frankrig, men der dyrkes mere end 200.000 hektar Cabernet Sauvignon på verdensplan. Cabernet Sauvignon-druen er lille og tykskindet, og den giver lagringsdygtige vine med meget tannin og farve. Aromatisk kendetegnes mange Cabernet Sauvignon-vine ved en tone af solbær. Cabernet Sauvignon er en naturlig krydsning mellem den blå Cabernet Franc og den grønne Sauvignon Blanc.

Druerne er dyrket på små sydøstvendte skråninger på en granitholdig jordbund med et højt lerindhold. Vinstokkene er udsat for et moderat klima, som påvirkes af kølige havbriser fra Atlanterhavet. Sauvignon Blanc-druerne er plukket fra 18 år gamle vinstokke, hvorimod Cabernet Sauvignon-druerne er plukket fra 20 år gamle vinstokke.

Efter endt høst har Sauvignon Blanc og Cabernet Sauvignon-druerne gæret separat. Først 3 uger før aftapning blev der tilført 7 % frisk Cabernet Sauvignon rødvin til Sauvignon Blanc-hvidvinen indtil man havde opnået den perfekte rosenrøde koralfarve. En delikat, frugtig og livlig rosévin. Sauvignon Blanc-druerne tilfører vinen noter af passionsfrugt og lime, hvorimod Cabernet Sauvignon-druerne leverer strejf af kirsebær og jordbær til smagen. En flot afbalanceret vin med en frisk, sprød syre samt frugtige undertoner.

Vinen

En delikat, frugtig og livlig rosévin. Sauvignon Blanc-druerne tilfører vinen noter af passionsfrugt og lime, hvorimod Cabernet Sauvignon-druerne leverer strejf af kirsebær og jordbær til smagen. En flot afbalanceret vin med en frisk, sprød syre samt frugtige undertoner. Velegnet som aperitif på en varm sommerdag.

Velegnet som aperitif på en varm sommerdag.

Servér rosévinen afkølet ved 6-10 °C.