Yderligere information

Land

Område

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

Domaine Amido – Tavel ‘Les Amandines’ 2019

kr.139,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 5288 Kategorier: , ,

Druerne til Domaine Amido’s Tavel er høstet ved håndkraft og produceret ved hjælp af saigné-metoden: Druesaften forbliver i kontakt med drueskindet i 24 til 36 timer og sigtes derefter så den resterende farve er helt naturlig. Gæringen foregår ved lav tempera- tur for at bevare aromaens subtilitet og friskhed.

Vinen er fremstilllet af Cinsault, Grenache, Syrah.

Dybrød rosé med noter af kirsebær, jordbær og et strejf af mandelblomster. Masser af friskhed i smagen og med nok krop til at matche vidunderligt med svinekød, fjerkræ, salat og er et sikkert hit i picninc-kurven.

Tavel er Frankrigs mest anerkendte appellation for produktion af rosévine. Dette skyldes tildels vinens historiske ry, hvor såvel Ludvig den 14. og kendte franske forfattere som Blazac og Mistral har lovprist vinen i høj toner. Appellationen er beliggende i det sydlige Rhone på venstre bred af Rhônefloden, og områdets marker er hovedsageligt beplantet med de klassiske sorter Grenache, Syrah og Cinsault. Som regel er Tavel ikke en vin, som man skal analysere og vurdere så fantastisk meget. Det er derimod en vin, som man skal nyde enten til mad eller bare som et afkølet glas på en varm sommerdag. Til dette formål er den nemlig uforlignelig. Vinen er en fremragende ledsager til Apéritif, lyst kød og fjerkræ.