Yderligere information

Land

Producent

Underområde

Område

Størrelse

Varetype

Økologisk

Domaine Gille Nuits-Saint-Georges Les Brulees 2018

kr.359,00

På lager

Varenummer (SKU): 5296 Kategorier: , ,

Druerne høstes på en lille speciel parcel, som Domaine Gille kalder “Les Brulées”, der er beliggende syd for selv Nuits-Saint-Georges by. Marken har en sydøstlig eksponering, og mange af vinstokkene er virkelig gamle, da de ældste er plantet i 1924. Høsten foregår manuelt, og vinifikationen starter med en “kold maceration” i 6 dage efterfulgt af den alkoholiske gæring, som startes med omgivelsernes naturlige gær. Vinen lagres efterfølgende i minimum 18 måneder på “medium toasted” egefade, hvoraf 1/3 fornyes hvert år.

Farven er flot rubinrød. I næsen fornemmes toner af solbær, og i smagen kommer der flere nuancer med krydrede undertoner. Eftersmagen er dvælende lang med en kraftig tone af vanilje fra fadlagringen. En super god Bourgogne med et lagringspotentiale på 12-15 år fra høståret.
Vinen, som bør serveres ved en temperatur på mellem 15 – 16 grader, er meget velegnet til gode kraftige og krydrede kødretter samt retter fra det asiatiske køkken. Med nogle år på bagen vil det også være en rigtig god vin at servere til medium kraftige oste eller retter med lyst kød.

Vingården

Den nuværende vingård med tilhørende kældre blev opført af Vivant Gille (1877-1938), der også har lagt navn til vingården. Men familien Gille kan trække en direkte linje helt tilbage til 1570, hvorfra vinmarkerne i Comblanchien er blevet overleveret fra far til søn. Og familienavnet “Gille” er det ældste i hele regionen. I dag er det Pierre Gille og hans søn Matthew, der står ved roret og viderefører Domaine Gille med en stor respekt for vingårdens stolte traditioner.

Vinmarkerne
Igennem årene er Domaine Gille stille og roligt blevet udvidet fra udelukkende at omfatte vinmarker i Nuit St. George til nu også at omfatte marker i Vosne-Romanée, Chambolle-Musigny og Morey St. Denis samt marker i Côte de Beaune, bl.a. en parcel i Grand Cru marken Corton Les Renardes.

Fra drue til vin
Produktionen på Domaine Gille er helt klassisk. Al høst foretages med håndkraft, og druerne sorteres meget grundigt, inden de afstilkes i vinkælderen. Druerne føres herefter over i tanke, der er tilpasset størrelserne på de enkelte parceller, hvor druerne er høstet. Temperaturen på tankene sættes ned til 12 grader for at undgå, at gæringen starter for hurtigt. Udblødningen foregår over en periode på 5-7 dage for at udtrække flest mulige aromastoffer fra druerne. Efterfølgende starter gæringen helt naturligt, og i løbet af gæringen foretages “pumping over” flere gange. Der foretages “pigeage” flere gange under gæringen for at skubbe “hatten” ned i mosten, for derved at udtrække yderligere farve og aroma fra druernes skind. Gæringen manipuleres ikke i et forsøg på at frembringe en særlig stilart, men foregår helt naturligt, således at vinene fra Domaine Gille i størst muligt omfang afspejler årgangen og det “terroir”, hvor druerne har vokset.