Yderligere information

Allergener

Sulfitter

Land

Område

Underområde

Domaine Jean Collet Chablis Montée de Tonnerre 1. Cru 2020

kr.299,00

På lager

Varenummer (SKU): 425 Kategorier: , , ,
Vinen

Jean Collets vine har ry for at være blandt de bedste, der produceres i Chablis. Og det forstår man, når man smager. Duften er frisk, nuanceret og rig. Smagen på en gang fast, fyldig og meget lang. Chablis Montée de Tonnerre 1. Cru er perfekt til f.eks. østers, skaldyr, pighvar, rød- eller søtunge.

Området
Produktion

Druerne til Jean Collet’s Chablis stammer fra husets 1,5 ha store parcel i top 1er Cru marken Montée de Tonnerre. Der høstes med håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt inden de presses skånsomt i en pneumatisk presse.Både gæring og lagringen af den unge vin finder sted i små Barriques af eg, der er med til at sikre yderligere kompleksitet og lang holdbarhed.

Navnet Chablis er næsten synonymt med en stor, tør og fornem hvidvin – faktisk i en sådan grad, at det siges, at der hver dag drikkes lige så meget Chablis som der produceres i området på et år! Den ægte vare stammer fra distriktet Chablis, der ligger mellem Paris og Dijon. Klimaet er køligt og de bedste jorde præget af en kalktype, der er kendt som “Kimmeridge”- kalk. Lige her, og i hænderne på en dygtig vinmager, yder Chardonnay druen mirakler. Den ægte Chablis er tør og med en vidunderlig og drillende balance mellem det rige og det strenge. Den bedste garanti for topkvalitet er altid en god producent, og med Jean Collet et Fils er vi blandt de allerbedste. Unge Gilles Collet holder hektarudbytterne lave og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Grands Crus og Premiers Crus gæres og lagres på fade eller Foudres. Jean Collet’s vine ses mest på de trestjernede franske restauranter – men altså nu heldigvis også i Danmark.