Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Allergener

Sulfitter

Land

Område

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Underområde

Domaine Landrat Guyollot Pouilly Fumé 2020

kr.189,00

På lager

Varenummer (SKU): 429-1 Kategorier: , ,

Der er to steder i Frankrig, hvorfra man særligt gerne vil drikke Sauvignon Blanc: Sancerre og Pouilly-Fumé. Sancerre er, med sit mere end dobbelt så store areal, måske nok det mest kendte, men kendere vil vide, at Pouilly-Fumé er fuldt ud på højde med – hvis ikke finere. Hvidvin fra disse to appellationer skal være lavet på Sauvignon Blanc. Pouilly Fumé ligger umiddelbart overfor Sancerre, og området har været opdyrket siden romertiden. Der dyrkes udelukkende hvidvin i distriktet, og det er primært Sauvignon Blanc, der anvendes. Området dækker samlet et areal på 650 ha, og undergrunden er en blanding af kalk og små flintesten. Netop terroiren, og specielt undergrunden, bidrager til nuancerne i vinen, og flintesten er meget tydelig i vinen, hvor den spiller sammen med friske stikkelsbær, pærer og æbler. Besøger man nogle af de klassiske producenter, vidner gamle flasker på hylden om vinenes evne til at ældes. Lokker man også producenten til at åbne en af disse flasker, vil man ligeledes finde ud af, at det så absolut er en smagssag, om vinen bliver bedre af det.

Domaine Landrat-Guyollot er en mindre producent med 16,5ha, der har lavet vin i intet mindre end 10 generationer. Denne vin fanger essensen af Pouilly-Fumé, Den står her så rank og frisk, som man kan ønske sig og med tydelige Sauvignon Blanc aromaer.

Farve: Strågylden med grønlige reflekser
Duft: Intens og flot Sauvignon-næse med hyldeblomst, stikkelsbær, grapefrugt, solbærkviste og grønne æbler.
Smag: Smagen er meget helstøbt mellem fylde og friskhed. Der er smæk på smagen og eftersmagen slutter løftet og friskt. Noterne fra næsen går igen.

Gastronomisk: Stor gastronomisk spændvidde; går både som aperitif, til fisk og skaldyr, lyst kød og diverse grøntsagsretter.