Yderligere information
Land | |
---|---|
Allergener | Sulfitter |
Område | |
Producent | |
Størrelse | 75 cl. |
Varetype | |
Økologisk | Nej |
Domaine Montrose Mont Rose 2023
kr.129,00
På lager
Vinen
Sammensætningen af druesorterne Grenache (65%) og Syrah (10%), som giver saft, frugt og umiddelbarhed, harmonerer fint med Cabernet Sauvignon-druer, som giver koncentration og rygrad. De tre druesorter vinificeres separat. De gennemgår en kort skindmacerering for at opnå den sarte roséfarve og en optimal frugt- og aromaekstrakt. Derefter bliver druerne presset og mosten bliver gæret køligt (15-18°C) på ståltanke. Efter gæringen bliver de tre forskellige vine sammensat og Domaine Montrose Mont Rose får lov til at ligge på sit “lie” i ca. 3 måneder på de samme tanke.
Domaine Montrose Mont Rose har en flot, brillant, sund, rødlig farve, og allerede i duften finder man charmerende nuancer af røde bær som hindbær, jordbær og en sart aroma af ferskner. Smagen er let og harmonisk, med god balance mellem frugtsødme og friskhed og dejlige, friske, eksotiske krydderier i eftersmagen.
Vinen vil egne sig fint sammen med f.eks. fiskesuppe, skaldyr, sushi, grillet fisk, fjerkræ eller med sydlandske sammenkogte retter lavet med grøntsager eller kød med hvid sauce. Prøv den med en provencalsk “ratatouille”. Den er ligesom født til et lille glas i utide, til skovturen eller til en kold buffet.
Vin de Pays d’Oc
Vin de Pay d’Oc er en regionsbetegnelse etableret i 1986 af lokale vinproducenter geografisk dækkende over Languedoc-Roussillon-området. En betegnelse der var rummelig for at anvende andre druer end kun de sydfranske i vinene; dog i høj grad øvrige franske såsom Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah. Idéen bag kategorien og Vins de Pays d’Oc betegnelsen var at give frit slag for at lave vine med lidt mere bredt favnende vinstil. Der er krav til høstudbyttet pr. hektar og alle Vins de Pays d’Oc skal godkendes af et smagepanel, før den må bære betegnelsen.
Producenten
Domaine Montrose i det sydfranske Languedoc-område, Côtes-de-Thongue, ligger på toppen af en skråning (”mont” på fransk) over landsbyen Valros (”rosernes dal”), som dermed forklarer dets smukke navn. Biodiversitet er ikke et tomt ord her, idet både ejendommen og de ca. 85 ha. vinmarker er omgivet af småskove, krat og mandeltræer, som sikrer et ”terroir”, der også er med til at give vinene deres fornemme struktur og kompleksitet.
Bernard Coste og sønnen Olivier dyrker deres vinmarker efter forskrifterne i ”Agriculture Raisonnée” (integreret landbrug). Al gødning er således organisk fra bl.a. egen kompost, hvor man integrerer en del af druemasken fra presningen. Når det er nødvendigt, fjerner man ukrudtet mekanisk og ikke med kemiske produkter, og kun miljøvenlige bekæmpelsesmidler bruges ved sygdomsangreb.
Vinene fra Domaine Montrose er stilistisk i familie med de lidt fornemmere vine fra Provence, og er således glimrende alternativer, da de samtidigt har et meget attraktivt forhold mellem pris og kvalitet.