Yderligere information

Størrelse

Varetype

Økologisk

Producent

Land

Område

Underområde

Domaine Ste. Michelle Cuvée Brut

kr.145,00

På lager

Varenummer (SKU): 1720 Kategorier: , ,

Når man laver mousserende vin i Columbia Valley er det netop breddegraden der er værd at hæfte sig ved, hvis man drejer globussen og tænker på hvad man formår med bobler på den nordlige halvkugle. For Colombia Valley er på samme breddegrad som Frankrigs bedste vinområder – også Champagne. Det som går igen her i Columbia Valley, som er helt essentielt for at skabe elegante mousserende vine, er bl.a. den lange modningssæson for druerne som udvikler sukker og syre langsomt og derfor ved høst er i allerfineste balance. Michelle Brut er skabt på de to oprindelige Champagnedruer Chardonnay og Pinot Noir samt Pinot Meunier, og fremgangsformen er naturligvis “Methode Classique”, altså 2. gæring på flaske, som man gør det i Champagne. Smagsmæssigt er vi også meget i Champagne-genren med friske, grønne æbler, viskositet og høj syre. Vinmageren selv foreslår at huske at bruge festlige mousserende vine til mad og ikke bare til velkomst og det er alt lige fra japansk sashimi til brunchen. Fremstillet af 63% Chardonnay, 19% Pinot Noir og 18% Pinot Meunier på “Methode Classique”, samme metode som for Champagne, lagret 18 måneder “sur lie”. Hvis nogen tror, at vindyrkning i USA er et relativt nyt fænomen, kan de godt lige tro om igen. Og hvis de også tror, at det er Californien, der står for det hele, så lige så. Washington State, USA’s nordvestlige hjørne er blandt verdens fornemmeste vinadresser – og området er kendt for sine raffinerede vine, der ikke nødvendigvis lige afspejler et mainstream image af amerikansk vin. Tværtimod. Washington State’s første vinstokke blev sat af franske missionærer og pelshandlere sidst i 1800-tallet. Washington State er deslige hjemsted for et af USA’s fineste vinforetagender, Chateau Ste. Michelle. Grundlagt i 1934 er Chateau Ste. Michelle det ældste vineri i Washington State. Det er desuden også det største. Filosofien for Chateau Ste. Michelle er, at kombinere klassisk, europæisk tradition med “New World innovation”. Til det har man bl.a. engageret vinmagere fra den toscanske prestige-familie Antinori og den tyske Riesling-ekspert, Dr. Loosen – vinmageren fra Mosel, der med rette kaldes “the rock star of Riesling”. Chateau Ste. Michelle har to forskellige ejendomme, hvor der laves vin. Selve Chateau’et ligger i Woodinville, WA, en halv times kørsel fra Seattle. Det bliver i dag anvendt til at lave al husets hvidvin. Desuden er det et fantastisk smukt slot, hvor man kan komme på flere forskellige rundvisninger og smagninger. Der afholdes desuden også ikke-vinrelevante arrangementer i form af koncerter og lignende. På Canoe Ridge Estate i det østlige Washington dyrkes al husets rødvin. Alle Ste. Michelle’s vin bliver dyrket i det østlige Washington, i det der hedder Colombia Valley. En by som Seattle i det vestlige Washington har været med til at give staten et ry for at være meget regnfuld. Længere inde i landet er det dog et helt andet klima, der præget landskabet. Her oplever man typisk ørkenlignende, goldt terræn, men alligevel er der frodig jord. De små floder, der løber rundt omkring i området giver mulighed for at dyrke vin. Den sandede jordbund betyder nemlig, at druerne kan få væske, men samtidig kan man “stresse” druerne med den høje varme og de kraftige vinde i området.