Yderligere information

Størrelse

75 cl.

Område

Land

Allergener

Sulfitter

Varetype

Økologisk

Nej

Producent

Dominio de Pingus Flor de Pingus 2020

kr.895,00

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 4984 Kategorier: , ,
Flor de Pingus 2020

Dominio de Pingus er med rødder tilbage til 1995, stadigvæk et ungt vinhus , men navnet er slået fast med syvtommer søm.
Der produceres 4 forskellige vine, Flor de Pingus, en enkelt tønde cuvée kaldet Amelia (første årgang var 2003), flagskibet Pingus og så den nye Pingus PSI. Pingus PSI er et spændende projekt der handler mere om at afsøge de muligheder, der ligger gemt i de rodfæstede traditioner, i stedet for at præstere voldsomme vine, der stiler efter at slå benene væk under verdenspressen.

I en normal årgang ligger Flor de Pingus på de 4.000 kasser, 500 kasser af Flor de Pingus og Amelia er helt nede på de 25 kasser. Den nye Pingus PSI har svinget, mellem 9.600 og 16.600 kasser.

Flor de Pingus får druer fra små parceller der der ligger i La Horra zonen. Vinstokkene er alle over 35 år gamle og har været biodynamiske siden 2005. Parcellerne ejes eller lejes af Peter Sisseck, så Flor de Pingus kommer altid fra de samme stokke. I den forstand er det ikke en andenvin, men der er ingen tvivl om, at er en meget tæt tilnærmelse af Pingus til en brøkdel af prisen. Her er Pingus så med druer fra stokke der aldrig er under 65 år gamle, og med lavt udbytte samt samt at de er flasket direkte uden tilvirtkning eller filtrering.

Fælles for alle vinene er dog at de laves på 100% Tempranillo.

Peter Sisseck

Peter Sisseck i 1995 producerede sin første årgang af vinen Pingus i 1995. Den fik spontant hans kælenavn Pingus, inspireret af Storm P’s ”Peter & Ping.” Peter Sisseck har siden den første høst i 1995 formået at optimere samtlige af sine vine, og modtog i 2011, som den første vinproducent i verden Masters of Wine’s pris «Winemakers’ Winemaker Award».

Ribera del Duero

Dominio de Pingus ligger i Ribera del Duero, og er etableret af danske Peter Sisseck, der allerede fra Pingus’ første årgang i 1995 fik skabt et rygte i vinens verden om, at noget stort var på vej fra den danske vinbonde i Spanien. Dominio de Pingus’ portefølje består i dag af vinene Pingus, Flor de Pingus og PSI.
Dyrkningsmetoden er biodynamisk – CCL Certification.