Yderligere information

Område

Land

Producent

Størrelse

Varetype

Økologisk

Underområde

Dona Paula “smoked” Lujan de cuyo 2018

kr.119,00

På lager

Varenummer (SKU): 5469 Kategorier: , ,

Viña Doña Paula er beliggende i ét af de højst beliggende områder i Lujan de Cuyo-regionen i Mendoza-provinsen i Argentina – et område, som er kendt for at producere argentinske vine af meget høj kvalitet. Viña Doña Paula råder over 760 hektar vinmarker og har siden den første årgang i 1999 bevist, at de er i stand til at producere og levere flotte kvalitetsvine fra den nye verden. Lige siden Viña Doña Paula blev grundlagt i 1997, har det været et af de få argentinske vinfirmaer, der har valgt at producere argentinske vine specielt tilpasset eksportmarkedernes smag. 100% af druerne kommer fra Viña Doña Paulas egne vinmarker, hvilket gør det muligt for dem totalt at styre vindyrkningen og dermed vinenes ensartede og konstante kvalitet.

Doña Paula er et certificeret bæredygtigt vinhus, som opfylder og praktiserer version 3.0 af et program inden for bæredygtigt landbrug under The Sustainability Commission of Bodegas de Argentina. Programmet er udarbejdet ud fra behovet for at have en standard for bæredygtige metoder, der passer til Argentinas karakteristika samt at tilpasse den argentinske vinbranche så den imødegår de miljømæssige, sociale og økonomiske udfordringer, der er specifikke for produktion af vin. Denne certificering repræsenterer også en udfordring, der driver hele Doña Paula-teamet til at forbedre deres sociale og miljømæssige præstation gennem hele vinfremstillingsprocessen, minimere de miljømæssige påvirkninger af deres aktiviteter samt skabe fælles værdi med arbejderne, deres familier og lokalsamfundene.

Denne vin er produceret af druerne Cabernet Sauvignon (60%), Malbec (30%) og Bonarda (10%), der alle er dyrket i Valle Lujan de Cuyo i Mendoza-provinsen i Argentina. Druerne til denne vin er håndplukkede i slutningen af marts og begyndelsen af april måned. Vinen har været lagret 12 måneder på specielt fremstillede egetræsfade, som ved en unik proces er blevet røget på en sådan måde, at vinenes duft minder om duften fra den traditionelle argentinske grill. Det er en flot vin med en intens rødviolet farve samt en kompleks duft af røde frugter, krydderier, vanilje og den meget specielle og delikate røgede duft af argentinsk grill. Den enestående smag udmærker sig med sin fyldighed, delikate sødme og silkebløde tanniner efterfulgt af en fantastisk og lang eftersmag. Denne harmoniske og velafbalancerede vin er særdeles velegnet til grillet kød, vildt og de fleste oste. Vinen kan med velbehag drikkes nu og de næste par år.